Microsoft pristatė verslui skirtų produktų spektrą, kuriame ir Windows Server 2008

Pasaulinė informacinių technologijų kompanija Microsoft rinkai pristatė naujos kartos operacinę sistemą serveriams Windows Server 2008, išsiskiriančią pažangiomis valdymo, plėtojimo ir saugumo galimybėmis. Kartu su šiuo produktu kompanija taip pat pristatė ir naują integruotos aplinkos plėtojimo sprendimą Visual Studio 2008 ir duomenų valdymo sprendimą SQL Server 2008. Lietuvos rinkai trys nauji Microsoft produktai bus pristatyti kitą mėnesį, tiksliau kovo 27 dieną.

„Net trijų verslui skirtų produktų pristatymas yra vienas didžiausių įvykių kompanijos istorijoje. Tikimės, kad naujieji produktai organizacijoms padės užtikrinti sklandesnius procesus ir leis diegti bei naudoti pažangias technologijas tuo pačiu metu optimizuojant jiems skiriamas išlaidas“, – sako Microsoft Lietuva Verslo strategijos ir rinkodaros vadovas Martynas Bieliūnas.

Windows Server 2008 esančios naujos valdymo ir tinklo kontrolės galimybės, įvairiapusiškesnės saugumo priemonės, procesų stebėjimo įrankiai bei virtualizacijos sprendimai leis organizacijoms efektyviau išnaudoti IT sistemas ir užtikrinti didesnį visos IT infrastruktūros našumą. Naujasis produktas pakeičia prieš penkerius metus pristatytą ir iki šiol plačiai naudotą operacinę sistemą Windows Server 2003.

Pasitelkus naująjį Microsoft produktą, vidutiniškai 60 proc. sutrumpėjo sistemos diegimo laikas ir buvo sumažintos IT išlaidos. Daugiau informacijos apie Windows Server 2008 panaudojimo būdus ir įtaką kompanijų procesams galima rasti čia.

Windows Server 2008 siūlo visapusiškų įrankių spektrą bendrovėms, siekiančioms efektyviai valdyti savo IT infrastruktūrą. Naujos Microsoft produkto savybės, tokios, kaip Server Core, Active Directory ir Windows PowerShell funkcijos, pirmiausia palengvins IT sistemas prižiūrinčių administratorių darbą ir taupys jų laiką. Naujosios savybės taip pat suteiks daugiau galimybių kontroliuoti įmonės tinklą ir jame vykstančius procesus bei sumažinti gedimų ir su jais susijusių prastovų tikimybę.

Naujasis Microsoft produktas galės tapti nepakeičiama platforma interneto ar verslo programoms. Šiek tiek vėliau pasirodysiančios virtualizacijos galimybės iš esmės pakeis IT sistemos funkcionavimo principus. Galimybė virtualizuoti sistemas ir procesus leis lanksčiau ir efektyviau naudoti turimą įrangą bei sumažinti papildomų resursų poreikį vykdant plėtrą.

Naująja Windows Server 2008 platforma bus paremtas platus Microsoft produktų spektras, tarp jų – Windows Small Business Server 2008, Windows Essential Business Server 2008, Windows HPC Server 2008, kuriuos kompanija ketina pristatyti per šiuos metus.

Duomenų valdymo sprendimas SQL Server 2008 išsiskiria naujomis savybėmis, užtikrinančiomis geresnę duomenų saugą, efektyviau naudojamus resursus, taip pat galimybėmis dirbti su naujais geografiniais, datos ir laiko ar vartotojo pasirinktais duomenų tipais. SQL Server 2008 yra patogus ir visavertis sprendimas itin sudėtingoms užduotims vykdyti, kuris gali dirbti su įvairiais duomenimis ir atlikti įvairiapusę jų analizę.

Naujasis produktas Visual Studio 2008 kartu su Microsoft .NET Framework 3.5 leis programuotojams ir darbo grupėms greitai kurti integruojamas saugias programas naujausioms Windows operacinėms sistemoms. Įvairių lygių programuotojai galės naudotis patobulintomis ir išplėtotomis Visual Studio 2008 savybėmis, užtikrinsiančiomis didesnį jų darbo produktyvumą.

Šiuo metu IT profesionalai ir sistemų plėtotojai visame pasaulyje jau naudoja naująjį Microsoft produktų spektrą spartesniam ir efektyvesniam naujų platformų diegimui. Tuo metu šimtai techninės ir programinės įrangos gamintojų, sistemų integracijos ir kitus sprendimus teikiančių kompanijų jau siūlo savo produktų, pritaikytų Windows Server 2008, Visual Studio 2008 ar SQL Server 2008.

Pristatydama naujuosius produktus, Microsoft pabrėžia IT specialistų, prilyginamų šių laikų herojams, svarbą. Šiandien galėtume sunkiai įsivaizduoti įprastą dieną be elektroninio pašto, naujienų portalų, elektroninės bankininkystės paslaugų ar paslaugų užsakymo internetu. Sklandus šių paslaugų veikimas priklauso ne tik nuo įrangos, bet ir nuo ją prižiūrinčių žmonių – įvairių IT specialistų, kurie dažniausia yra nepastebimi. Naujieji Microsoft produktai IT administratoriams suteikia dar daugiau valdymo galimybių ir jų darbą paverčia patogesniu. Daugiau apie naujus įrankius IT specialistams galima sužinoti oficialioje Microsoft svetainėje

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.