Microsoft ruošiasi paleisti net aštuonias Windows Server 2008 versijas

Kai „Microsoft“ turėjo nevisai reikalingų nesusipratimų, kai paleido keletą skirtingų Windows Vista versijų, kritikai peikė programinės įrangos gigantą ir sakė sekti „Apple“ keliu, kuri dabar išleido tik vieną OS X versija. Tačiau „Microsoft“ nusispjaut į tokias kalbas, ypač, todėl, kad Windows yra labiausiai paplitusi Operacinė, o be viso ko Microsoft ir NR1 ties programinės įrango pardavimais.

Tokia padėtis leidžia „Microsoft“ padaryti tiek daug „gero“ savo partneriams ir pirkėjams, paleidus į rinką keletą skirtingų versijų, kurios iš esmės niekuo neskiria. Funkcijas galima lengviausiai išjungti ir vėl pajungti.

Neabejotinai garsioji schema naudojama ir artėjančiam „Windows Server 2008“ išleidimui. Ši operacinė tikrai turės kuo pasigirti – net aštuonios skirtingos versijos – Standart (kainuos 1000 JAV dolerių), Enterprise, Datacenter, Web Server, Itanium ir dar keletas. Bandoma mušti rekordus, o gal jie jau bus sumušti?

Žinoma, pasirodė keletas pranešimų apie funkcijas, kurios bus tik tam tikrose Windows Server 2008 versijose. Galbūt ir tai nebus taip blogai, kaip buvo su Vista versijomis, tačiau kritika ir vėl tik jiems. Norėtųsi, kad Microsoft keistų savo tradicijas.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.