Morgan LIFECar jau Ženevos parodoje

Vos tik pastebime kokį nors mažai degalų naudojantį ir nežymiai aplinką teršiantį stilingą automobilį, jis iškart užkliūna už mūsų akių ir mes nepraleidžiame progos parašyti apie jį naujienos. Šį kartą tai vandeniliu varomas Morgan LIFECar modelis. Prieš kurį laiką rašėme apie įspūdingos išvaizdos Fisker Hybrid Premium Sports Sedan (HPSS) .

Išskirtinių automobilių gamintojas Morgan nusprendė įšokti į „žalesniųjų“ traukinį pristatydama savo LIFECar koncepcinį modelį varomą vandenilio kuro elementais. Šis nuostabios, dėl skonio nesiginčijama, išvaizdos automobilis bus pristatytas Ženevos automobilių parodoje ir keliaus kita linkme, nei senesni Morgan modeliai.

LIFECar turi vandenilio baką, kuris maitina to pačio elemento PEM kuro elementus. Pasak Morgan, QinetiQ pagamintas kuro elementas turės 45% naudingumo koeficientą ir pagamins 22 kW elektros.

Galia yra perduodama keturiems elektriniams varikliams/generatoriams, kurių kiekvienam ratui yra po vieną. Šių variklių naudingumo koeficientas yra 92-94% ir jie turi galimybę panaudoti atsikuriančią stabdymo energiją.


Tiesiog neįtikėtinai suderinti retro ir modernus stiliai

Įdomu tai, kad LIFECar koncepcinis modelis nenaudoja hibriduose įprastų ličio jonų baterijų. Vietoje to, Morgan gražuolis turės kondensatorius, kurie galės perduoti 1000 amperų stiprio srovę pirmyn ir atgal.

Morgan sako, kad dėka pažengusios variklio konstrukcijos LIFECar 100 km/h greitį pasieks per mažiau nei septynias sekundes ir galės važiuoti maksimaliu 137 km/h greičiu. LIFECar galės nuvažiuoti maždaug 400 km ir 100 km kelio sunaudos vos 1,57 l kuro.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.