Motorola palieka mobiliųjų telefonų verslą?

Po RAZR mobiliųjų telefonų serijos pasirodymo, Motorola užėmė antrąją vietą mobiliųjų telefonų rinkoje po Nokia. Buvo parduota net 110 milijonų telefonų vienetų. Po šio stulbinančio pasisekimo, Motorola bandė siekti tokių pačių rezultatų daug kartų. Tačiau jiems tai nesisekė. 2006-aisiais metais Motorola sumažino savo gaminių kainas, norėdami sulaukti pasisekimo. 2007 metais buvo imtasi drastiškų priemonių – sumažinta gamybos apimtis, atleista nemažai darbuotojų. Baigiantis 2007-iesiams metams Motorola patyrė net 1.2 milijardo dolerių nuostolį.

Šiuo metu yra žinių, jog Motorola ieško, kaip galėtų padengti tokius didelius nuostolius ir svarsto galimybę visiškai pasitraukti iš mobiliųjų telefonų rinkos. Galimas daiktas, jog visas Motorola mobiliųjų telefonų verslas bus parduotas Kinijos kompanijai. Tačiau rinkos analitikas Ričiardas Vindsoras (Richard Windsor) mano, kad tam yra labai maža tikimybė. Kinijos pardavėjai neturi tiek daug gerų specialistų, kurie galėtų rūpintis Motorola mobiliųjų telefonų verslu.

Motorola taip pat yra įsitraukusi į mikroprocesorių, internetinetinės prekybos sistemų, integruotų kompiuterinių sistemų verslus. Iki 2001 metų Motorola turėjo gynybos sistemų verslą, kurį pardavė General Dynamics koncernui.


Vienas iš populiariųjų RAZR telefonų

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.