NEC atleis 20 000 darbuotojų

NEC – vienas iš didžiausių elektronikos prekių gamintojų Azijoje pranešė apie planus atleisti didelę dalį savo darbuotojų. Kaip jau įprasta, toks veiksmas yra vienas iš kaštų mažinimo elementų ekonomikos nuosmukio metu ir turint galvoje, kad bendrovė paskutiniais 2008-ųjų mėnesiais prarado 129 mlrd. jenų (1,44 mlrd. JAV dolerių), tai visai nestebinantis žingsnis. Tradiciškai geriausiai žinoma, kaip ekranų gamintoja, kompanija visame pasaulyje turi 150 000 darbuotojų.

Bendrovė yra viena paskutiniųjų Japonijoje pranešusi apie tokius didelius apkarpymo planus – greičiausiai bus atleista net 20 000 darbuotojų visame pasaulyje. Nors ir dalis jų bus tik dalimi etato – toks didelis skaičius, be abejo, skaudžiai palies ir pagrindinių darbą NEC laikančius žmones. Be to, kompanija teigia, kad dėl kelių tūkstančių žmonių atleidimo buvo apsispręsta jau ankščiau.

NEC planuoja užbaigti šiuos darbo vietų apkarpymus 2010-ųjų gegužę. Šlubuojančios ekonomikos atspindys puikiai matomas pagrindinėje Nikkei akcijų biržoje, kurioje kritimas buvo bene didžiausias visoje Azijoje, ir tokių gigantų kaip Toyota, Honda ar tų pačių NEC konkurentų veiksmuose. Japonijos vyriausybė sako, kad ūkis mažės dar bent tris artimiausius mėnesius.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.