NEC pristato naują SX8 superkompiuterį

„NEC“ praėjusią savaitę pademonstravo naują superkompiuterį, kuris kompanijos nuomone turėtų varžytis su „IBM“ ir “Cray variantais. Naujasis produktas oficialiai bus parodytas „iExpo2007“ Reno mieste, Nevados valstijoje kitą mėnesį, o masinės publikos nuostabos šūksnių jis greičiausiai sulauks Tokijuje šių metų pabaigoje.

Pasaj „NEC“ „SX-9“ yra pakankamai galingas suskaičiuoti 839 trilijonų slankiojo kablelio operacijų per sekundę, o tai atitinka 839 teraflopų našumą. Jo dydis atitinka paso nuotraukos gaminimo kabiną ir kainuoja 26000 JAV dolerių mėnesio nuomai. „NEC“ teigia, kad „SX-9“ yra maždaug 13 kartų našesnis ir naudoja mažiau elektros energijos, nei jo vyresnėlis brolis „SX-8“.

„NEC“ pardavė daugiau nei 1000 SX linijos superkompiuterių. Kompanija tikisi parduoti mažiausiai 700 „SX-9“ iki 2010-ųjų.

„IBM BlueGene/L supercomputer“ Lawrence Livermore nacionalinėje labaratorijoje yra pats galingiausias pasaulio kompiuteris. Superskaičiavimų technologija greitai skinasi kelią link 1 petaflopo našumo rodiklio. „IBM“ šiuo metu dirba prie „Roadrunner“, greičiausiai pirmojo publikai žinomo superkompiuterio pasiekiančio 1 petaflopo našumą. „NEC“ dar niekada neturėjo savo gaminio patenkančio į galingiausių pasaulio superkompiuterių top dešimtuką.

Superkompiuteriai gali būti naudojami įvairioms mokslo funkcijoms – orų prognozėms ir panašiai. Dažnai šie įrenginiai pasitelkiami ir aplinkos modeliavimui, aerokosminėms simuliacijoms ir įvairiems nano technologijų tyrimams.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.