NIST pademonstravo pirmąjį kvantinį kompiuterinį kabelį

Mokslininkai padarė žingsnelį superlaidžių kvantų kompiuterijoje.

Kvantiniai kompiuteriai būtų super galingi (žymiai galingesni už šiuolaikinius superkompiuterius). Jie galėtu šifruoti super kodus, peržvelgti milžiniškas duomenų bazes per keletą sekundžių, optimizuoti sudėtingas sistemas ir spręsti sudėtingus matematinius veiksmus.

Superlaidžių kvantinių kompiuterių pagrindai slypi „kubituose“ (kvantiniuose bituose). Kaip žinoma kvantinės mechanikos dėsniai leidžia dalelei vienu metu pernešti abu dvejetainės sistemos narius (1 ir 0). Kubitai leistu vienu metu vykdyti daug operacijų ir skaičiavimų.

Kubitai jau seniai žinomi, bet tik dabar Standartų ir technologijos nacionalinio instituto(NIST) mokslininkams pavyko aliuminio kabeliuose pervesti informaciją iš vieno kubito į kitą. Technologija primenanti kabelinės televizijos perdadavimo sistemą, susideda iš dviejų kubitų fabrikuotų ant safyro mikroplokštės sujungtos su 7mm rezonansiniu mikro kabeliu, supakuotu į 8mm³ apsaugotą dėžę. Kabelis kurio, diametras kaip žmogaus plauko, esantis tarp dviejų kubitų gali būti suderintas iki mikrobanginio dažnio

Sistema dirba, pasitelkiant paprastą rezonancinę manipuliaciją. Kubitas A „įstumiamas“ į 0 ir 1 superpoziciją veikiant jį tam tikros jėgos mikrobangų pulsu, dažniu ir ilgiu. Įtampos pulsas „įstumia“ kubitą į tokį patį dažnį kaip ir rezonansinio kabelio. Taip leidžiant persiūsti informaciją iš kubito į kabelį mikrobangų forma. Tuomet kubitas A yra išderinamas iš rezonansinio dažnio, o kubitas B su juo suderinamas. Informacija keliauja iš kabelio į kubitą B kuris vėliau taip pat yra išderinamas. Galiausiai, abu kubitai išmatuojami vienu metu, kurią jėgą kubitai pasirinkę (0 ar 1 poziciją)

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.