Našlė motina praranda milžinišką pinigų sumą dėl muzikos piratavimo

Mineapolyje trisdešimtmetė Džeimė Tomas (Jammie Thomas) prarado daug pinigų failų platinimo (share) byloje. Dvivaikė našlė motina buvo susekta platinanti 24 dainas iš šešių įrašų kompanijų ir buvo paliepta sumokėti statutinią 220000 JAV dolerių žalą (po 9250 dolerių už dainą.

Įrašų kompanijos „Sony BMG“, „Arista Records“, „Interscope Records“, „UMG Recordings“, „Capitol Records“ ir „Warner Brothers Records“ kartu susekė, kad Džeimė atsisiuntė ir platino 1702 dainas, bet bylą šios kompanijos iškėlė 24 populiariausioms. Kompiuterių apsaugos ekspertai pasinaudoję įrašų „etiketėmis“, sako, kad moteris susikūrė „Kazaa“ vartotoją vardu „Tereastarr“ ir platino dainas. Pasitelkus inerneto protokolą (IP) buvo susektas Džeimės kompiuteris.

Kaip ir daugeliui kitų failų platintojų Amerikos įrašų industrijos asociacija (RIAA) pirma nusiuntė pažeidėjai kelių tūkstančių dolerių baudą. Ji atsisakė mokėti sakydama, kad ji jokių dainų nesiuntė.

Įdomiausias faktas, kad pažeidėjos standusis diskas niekada nebuvo patikrintas. Praėjus kelioms savaitėms po RIAA įspėjamojo laiško ji pakeitė diską teikdama, kad šis tapo defektuotas.

Teismas penkių valandų posėdyje nusprendė, kad žala siaubinga (150000 dolerių už dainą), bet apsiribojo 220000 dolerių.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.