Naujasis nokia N800 serijos telefonas palaikys WiMAX?

Populiarusis Nokia N810/N830 „internet tablet“ tipo sumanusis telefonas keičia savo korpuso spalvą bei, anot gandų, plečia ir savo palaikomų ryšio technologijų asortimentą pridėdamas WiMAX palaikymą. Nokia oficialiai šių kalbų nekomanetavo.

Gandas pasklido Internet Tablet Talk bendruomenės forume, kuomet vienas iš jos narių, Mobile World Congress 2008 parodoje vykusioje Ispanijoje, pastebėjo reklaminius stendus, kuriose gerai žinomas, populiarusis Nokia N810 telefonas, vaizduojamas naujame matinės juodos spalvos korpuse. Kaip teigia naujienų portalai ir smalsieji mobiliųjų įrenginių fanatikai, spalvos pasikeitimas būtų puikus žingsnis norint atskirti paprastos ir WiMAX variacijos telefono versijas (prisiminkime N95 ir N95 8GB telefonus). Gandus dar labiau paaštrino skelbime pateikta modelio numeracija, vietoje tradicinio N810, čia rašomas N830 vardas.

Žingsnis išleisti WiMAX palaikantį telefoną, tuo labiau iš N800 serijos mano akimis žiūrint būtų puikus ir strategiškai tikslus žingsnis. Šios šeimos sumanieji internetiniai telefonai ir taip pasižymi plačiomis tinklo komunikacinėmis savybėmis (WiFi (IEEE 802.11b/g), VoIP, EDGE, GPRS), tad pridėjus ir naujausios ir šiuo metu tobuliausios bevielės tinklo technologijos palaikymą, telefonas taptų geriausiu pasirinkimu rinkoje.

Manoma, kad būsimas N830 bus pristatytas greitu metu (balandžio 1-3 dienomis), Las Vegase vyksiančioje CTIA Wireless 2008 tinklo technologijų ir telekomunikacijų parodoje. Na, belieka laukti.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.