Nauji vieno branduolio procesoriai iš AMD

AMD neseniai pradėjo tiekti Athlon LE procesorius su vienu branduoliu, skirtus biudžetinėms sistemoms. Du nauji procesoriai turės pakankamai nedidelį, 45 vatų šiluminį reitingą.

Keliose užsienio parduotuvėse neseniai pasirodė Athlon LE-1600 (2.2GHz) ir LE-1620(2.4GHz) procesoriai, turintys po 1 megabaitą spartinančiosios antrojo lygio atminties. Nauji procesoriai turi tą pačią žymėjimo sistemą kaip ir antroje šių metų pusėje pristatyti dvibranduolinių Athlon X2 BE-2000 serija ir vieno branduolio Sempron LE-1000 serija.

Panašu, kad naujieji procesoriai bus gaminami pagal 90 nm technologinį procesą ir turės F3 stepping’ą, jau pažįstamą iš dvibranduolinių AMD procesorių su Windsor branduoliais. Kadangi visi AM2 lizdo vieno branduolio Athlon 64 procesoriai teturi 512 KB L2 atminties, gali būti, kad naujieji procesoriai turės Windsor branduolį su vienu atjungtu branduoliu.

Oficiali procesorių kaina dar nepaskelbta, tačiau mažai tikėtina, kad naujieji procesoriai kainuos daugiau už dabartinius vieno branduolio Athlon procesorius. Parduotuvės jau priima išankstinius užsakymus LE-1620 procesoriams už maždaug 60-70 dolerių.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.