Naujos kartos procesoriai telefonams iš Broadcom

"Broadcom" kompanija, užvakar pranešė pradėjusi testuoti naujuosius daugelypės terpės procesorius, kurie anot gaminotjų mobiliojo ryšio telefonams ir kitiems nešiojamiesiems "media" tipo įrenginiams leis integruoti itin aukštos kokybės, net 12 megapikselių skaitmenines foto/video kameras bei įgalins atkurti 720p HD video rinkemnas.

Naujoji, daugelypės terpės (multimedia) lustų, karta skirta nešiojamiesiems įrenginiams atrodo artėja greičiau nei tikėtasi. Daugelis šiuo metu rinkoje esančių ekonominės klasės skatimeninių "muilinių" mums siūlo iki 10 megapikselių daromas nuotraukas, tačiau anot kompanijos "Broadcom" tokio lygio kokybės nuotraukas greitu metu galėsime daryti su savo mobiliuoju telefonu.

Kompanija užvakar oficialiai pranešė pagaminusi ir pradėjusi testavimo darbus su savo naujuoju "multimedijos" lustu, su integruotais CMOS sensoriais, kodiniu pavadinimu – "BMC2727", kuris yra pagamintas pagal "VideoCore III" procesorių. "Chip’o" sparta siekia 144 milijonų pikselių per sekundę, kas bent jau teoriškai reiškia, kad telefonai turintys ši lustą gebės tik per vieną sekundę "iškepti" 12 megapikselių nuotrauką.

Tačiau vien tik tuo "VideoCore III" pagrindus turintis naujasis procesorius neapsiriboja – yra palaikoma galimybė atkurti ir įrašinėti 720p raiškos, 30 kadrų per sekundę H.264 suspaudimą turinčias video rinkmenas. Daugelis jūsų tikriausiai jau spėjote susimastyti, kiek taj energijos kainuos. Tačiau gamintojas mus ramina, teigdamas, kad nuajieji procesoriai nebus "nepasotinami" ir atkuriant, bei įrašant 720p raiškos vaizdus vartos, atitinkamai, 450 mW ir 270 mW elektros energijos. Tajgi su tokiomis energijos sąnaudomis, anot "Broadcom", su mobiliuoju telefonu turinčiu standartinio dydžio ličio jonų bateriją, galėsime 5 valandas nepertraukiamai žiūrėti ir 3 valandas įrašinėti vaizdus HD raiška. Įrašytus 720p raiškos video rinkmenas atkurti televizoriaus ekrane pasinaudojus, lusto palaikomomis, HDMI 1.3 arba analoginias sąsajomis. Audio rinkemnų atkūrimo metu, procesorius naudos mažiau nei 10 mW energijos, o tai palyginus su šiuo metu rinkoje esančiais telefonais, mums suteiks papildomas 60 valandų klausymo.

Nors "BMC2727" lustai, ribotais kiekiais, jau dabar prieinami nešiojamųjų įrenginių gamintojams už 15$, tačiau tikėtis tokias HD galimybes turinčius telefonus išvysti prekyboje artimiausiu metu neverta. Atsižvelgus į dabartinius mobiliųjų įrenginių industrijos gamybos tempus, 12 megapikselių telefonai rinkoje turėtų pasirodyti ne ankščiau nei 2009 metų antrajame pusmetyje.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.