Nehalem LGA 1366 ir jo motininės plokštės nuotraukos

Naujasis Intel procesorius kodiniu pavadinimu Nehalem, savyje turėsiantis visą aibę Intel technologinių naujovių (QPI magistralė, integruotas atminties kontroleris palaikantis trijų kanalų DDR3 atmintį, nauja Cache sistema ir t.t.), bus išleistas šių metų pabaigoje.

Nenumaldomai artėjant anonsui ir ryškėjant Nehalem charakteristikoms, interneto platybėse karts nuo karto pasirodo abejotino tikrumo šio procesoriaus screenų ir spartos testų. Tačiau šį kartą XtremeSystems.org forume paskelbta Nehalem nuotrauka kelia mažai abejonių:

Autorius rašo, kad šis inžinierinis procesoriaus pavyzdis yra LGA 1366 jungties bei 1Ghz dažnio, turi 1.66Ghz QuickPath magistralę ir SuperPi 1M testą išsprendžia per 3 minutes. Kol kas nieko įspūdingo, bet tenka priminti, kad tai tik engineer sample, kuriam iki galutinio produkto dar toli.

O desertui serverinės LGA 1366 motininės plokštės nuotrauka:

Apie motininę kol kas nieko konkretaus pasakyti negalima. Nebent tai, kas matosi nuotraukoje – ji turi šešias PCI Express x8 jungtis ir po šešias jungtis operatyviajai atminčiai, tenkančias vienam procesoriui (kas tik patvirtina, kad atminties kontroleris palaikys trijų kanalų atmintį).

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.