Nehalem procesorių pasirodymo datos

Šiandien pasirodė ir informacija apie naujų Intel procesorių pasirodymo datas bei apie pačius procesorius. Šių metų paskutinį ketvirtį pasirodysiantys procesoriai palaipsniui turėtų pakeisti dabartinius Core 2 procesorius.

Kaip praneša Expreview, ekstremalios spartos mėgėjai ir entuziastai ketvirtame šių metų ketvirtyje ir pirmame ketvirtyje galės įsigyti 3,2 GHz keturių branduolių Bloomfield, spartą mėgstantys vartotojai – 2,93 GHz veikiantį modelį, o vidurinėje klasėje bus galima sutikti 2.66 GHz Bloomfield procesorių. Antrame 2009 metų ketvirtyje Intel planuoja didinti procesorių dažmius. Dar trečiame šių metų ketvirtyje keturių branduolių Core 2 Quad Q6600 vietą užims 45 nm Q8200.

Tas pats Expreview pateikia ir daugiau informacijos apie tris minėtus Bloomfield kodinį pavadinimą turinčius procesorius. Sparčiausias modelis turės 6,4 GT/s QPI magistralę, o likę du – 4,8 GT/s. Visų jų šiluminis reitingas vienodas ir siekia 130 W. Kitos savybės, išskyrus atminties dažnio palaikymą, taip pat nesiskiria.


Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.