Nintendo dėl Wii nepakankamumo praranda milijardus

Daugeliui kompanijų tai pasirodytų rojus – paklausa viršija pasiūla. Tai atrodo nuostabu, tačiau ne Nintendo, kurie vis laužo galvas kaip padidinti Wii gaminimo procesą. Tai jau vykstą antrus metus iš eilės – praeitas Kalėdas rinka kentėjo nuo Wii trūkumo, dėl to kentėjo ir Nintendo, nes pasak daugelio pirkėjų, pasiruošusių nusipirkti žaidimų kompiuterį, jie neradę Wii renkasi konkurentų produktus.

Taigi rinkos analitikai išreiškė nuomonę, kad dėl to nukenčia ne tik Nintendo įvaizdis, tačiau dėl to kompanija praranda apie milijardą JAV dolerių. Čia pastebimas ir savitas paradoksas – nebuvo tokio gaminio, kuris tiek vienas Kalėdas, tiek ir kitas Kalėdas sugebėtų nepatenkinti esamos paklausos. Tai sunkiai buvo įsivaizduojama ir dėl to, kad Wii žaidimų kompiuteris nekainuoja centus – jo kainą JAV apie 240 JAV dolerių.

Nepaisant to, kompanija jau džiaugiasi pardavusi apie 16 milijonų žaidimų kompiuterio vienetų ir šis skaičius didėja taip sparčiai, kaip Nintendo sugeba pagaminti šių žaidimų kompiuterių. Ties nepakankamumo stoka, Nintendo pralaimi trigubai – mažėja pelnas, galimi vartotojai ir duodamas pliusas konkurentams, nes pirkėjai neradę Wii dažniausiai renkasi ne ką brangesnį gaminį Xbox 360.

Tiesa ties tuo problemos nesibaigia. „Milžiniškas paklausos lygis apsunkina visus mūsų planus keltui mėnesių į priekį. Kol mes nesugebėsime subalansuoti Wii paklausos ir pasiūlos santykio, tol negalėsime įvesti naujovių ar normaliai kurti žaidimus“, – sakė nuomonę vienas iš kompanijos atstovų.

„Mes norime to, kad kiekvienas pirkėjas išgirdęs apie žaidimų kompiuterį galėtų ateitį į parduotuvę ir jį įsigyti. Mes dabar to pasiūlyti negalime, dėl to kenčia ir daugelis mūsų planuojamų žingsnių ties šiuo žaidimų kompiuteriu.“

Taip pat Nintendo drastiškai prašo partnerių nedaryti „akcijų“ su šiuo žaidimų kompiuteriu jį parduodant su žaidimais ar kitais aksesuarais. Sistema paprasta – pridėję žaidimą ir dar kokį priedą pardavėjai užsideda dvigubai didesnę kainą, nei viskas kainuotų normaliomis kainomis, tai yra be „akcijos“. Tai kol kas vienintelis patikimas būdas įsigyti šį žaidimų kompiuterį, o pigiai, už numatytą kainą, jį sunku įsigyti.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.