Nintendo tampa antru Japonijos gamintoju

„Nintendo“ su savo puikiai parduodama „DS“ nešiojamąja konsole ir „Wii“ žaidimų kompiuteriu labai padidino kompanijos vertę. Dabar pirmaujanti tiek nešiojamų, tiek namų konsolių rinkoje „Nintendo“ ir vėl yra video žaidimų karalius.

Su vien tik žaidimų kompiuterių ir kūrinių skirtų jiems jėga „Nintendo“ aplenke kitas milžiniškas Japonijos korporacijos ir dabar yra antroji sėkmingiausia japonų bendrovė. Pasak „Reuters“ „Nintendo“ dabar yra vertingesnė prekybos bendrovė už „Canon Inc.“ ir atsilieka tik nuo automobilių giganto „Toyota Motor Corp“.

„Nintendo“ akcijų kaina pastoviai kilo nuo pat praėjusio lapkričio, nuo pat to laiko, kai pasirodė „Wii“. Birželį „Nintendo“ aplenkė „Sony“ kompaniją ir tapo viena iš dešimties sėkmingiausių Japonijos kompanijų. Kitą, liepos mėnesį „Nintendo“ užgrobė penktą vietą didžiausių Tekančios Šalies gamintojų saraše.

Nors ir „Nintendo“ nesirodė „Tokyo Game Show“ kaip svarbiausias dalyvis, trečiosios šalys pristatė programinę įrangą skirtą abiejoms kompanijos sistemoms. Žaidimai skirti „Wii“ ir „DS“ tiks tiek klasikinių „RPG“ fanams, tiek grožiu bei sveikata besirūpinančioms moterims.

"Praeitą savaitę „Tokyo Game Show“ „Nintendo“ nedalyvavo oficialiai. Tačiau nepamirškime to, kad parodoje buvo tiesiog kalnai programinės įrangos „Nintendo“ platformoms,“ – sako „KBC Securities“ analitikas Hiroshi Amide savo pranešime. „Aš manau, kad taip „Nintendo“ tikisi Kalėdų laikotarpiu aprūpinti kuo įvairesnę žaidėjų rinką.“

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.