Nissan koncepcinis elektrinis mažylis

Šiaurės Amerikoje gyvenantys žmonės beveik niekada nėra pažinę visiškai elektrinių automobilių. Kompanijos, kurių garsiausia turbūt Tesla Motors, stengiasi tai pakeisti. Būtent „Tesla“ pardavinėja roudsterį kuriame sugebėjo sugrūsti net 6 381-ą ličio jonų celę į akumuliatorių. Šis perspektyvus sprendimas šimto kilometrų per valandą greitį pasiekia per keturias sekundes ir gali važiuoti maksimaliu 209 Km/h greičiu. Matant tokius puikius rezultatus galima tikėtis ir kosminės kainos, bet „Tesla Roadster“ kūrėjai nusprendė įkainoti savo automobilį šiek tiek daugiau nei 100,000 JAV dolerių. Beje, taip paprastai jo nenusipirksi, užsakymų gamintojai turi iki kaklo.

„Nissan“ sieks įsitvirtinti pigių, ekologiškų automobilių rinkoje kartu su savo kolkas koncepciniu modeliu „Mixim“. „Mixim“ yra visiškai elektrinis modelis, taip, kad degalų jam visiškai nereikia, visą energiją suteikia „Nissan“ vadinamas "Super Motor" ir ličio jonų baterijos. Konceptinio automobiliuko motorai jėgą teikia abiems – priekinei ir galinei ašims, dėl to „Mixim“ yra varomas visais keturiais ratais.

Iš išorės mažasis trijų vietų „Mixim“ atrodo kaip Batmobilis. „Nissan“, kad ir kaip būtų teigia, kad mašina yra sukurta būti panaši į apdaužyto šalmo antveidį :). Aštrūs lyg deimanto kampai yra naudojami daug kur eksterjere, o vairo ir vairavimo nustatymų dizainas primena žaidimų konsoles.

„Nissan“ mažytis „Mixim“ sveria tik 950 kilogramų ir yra 3,7 metrų ilgio, o tai atitinka „MINI Cooper“ dydį. Manau mums netektų nustebti, jei po keletos metų vietoj senojo „Lukoil“ išvysime elektros kolonėlę. Tai būtų labai didelis žingsnis mažinant oro taršą.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.