Nokia pristatė Supernova produktų liniją

Prieš nepilną savaitę, mobiliųjų telefonų gamintoja, Suomijos kompanija Nokia anonsavo 7610 Supernova – telefoną tapsiantį naujosios Supernova linijos „flagmanu“. Įrenginys bus visiškai nepanašus į dar 2004-aisiais pristatytą modelį bei kaip būsimi linijos nariai, bus orientuotas aktyviam ir jaunam vartotojui.

Visu pirma paminėsiu išskirtinę telefono galimybę spalvingu pavadinimu Theme Colourizer. Tai unikali funkcija, kurios pagalba galėsime itin įdomiu būdu keisti savo telefono išvaizdą – tereikės pasinaudojus aparate integruota 3,2 megapikselių fotokamera (su dual-LED blykste bei 8x skaitmeniniu priartinimu) nufotografuoti bet kokį vaizdą, o vėliau nuotraukoje esančias spalvas panaudoti telefono ekrano paveikslėliui ar klaviatūros apšvietimui. Kaip tai atrodo gyvai pasakyti sunku, tačiau iš žemiau pateiktų oficialių nuotraukos galimą susidaryti „šiokį-tokį“ įspūdį. Telefonas turės dviejų colių įstrižainės, 16,7 milijonų spalvų QVGA raiškos TFT ekraną, visavertį FM radijo imtuvą su RDS funkcija, Bluetooth 2.0 (su AD2P palaikymu)bei 64 MB vidinės atminties praplečiamos microSD tipo kortelėmis. Čia taip pat rasime USB jungtį bei 2,5 mm audio lizdą, kuris pasitarnaus ne tik kaip sąsaja ausinėms, bet kaip ir TV-out išvestis.

Keturių dažnių (850/900/1800/1900 MHz) GSM tinklus palaikantis įrenginys nebus trečiosios kartos mobilusis, mat čia rasime tik GPRS bei EDGE duomenų perdavimo technologijų palaikymą, kurių pagalba naršyti galėsime WAP 2.0 bei HTML/xHTML standarto internetiniuose puslapiuose. „Slide“ tipo telefonas svers 99 gramus bei turės 99 mm x 48 mm x 15 mm išmatavimus. 860 mAh talpos baterijos turėtų pakakti 12,5 dienų budėjimo bei 5,4 valandos kalbėjimo režimuose.

Telefonas kaip jau spėjote suprasti nepriklausys Symbian OS savininkių ratui – vietoje to čia „suksis“ S40 integruota programinė įrangą su muzikos grotuvu, interneto naršykle, pašto klientu, žadintuvu bei kitomis būtiniausiomis funkcijomis. Palaikomų daugialypės terpės rinkmenų sąrašą sudaro MP4, AAC, ACC +, eAAC, MPEG4 ir 3GP failų tipai. Keisti telefono išvaizdą vartotojai galės ne tik ankščiau minėtosios Theme Colourizer funkcijos pagalba, bet ir keičiamais galiniais dangteliais, kurių komplektacijoje rasime du. Perkant pilkąjį modelį pakuotėje rasime – metališkai mėlynos bei raudonos na, o baltąjį – tos pačios metališkai mėlynos bei ryškiai alyvinės spalvos dangtelius.

Nokia 7610 Supernova išleidimas į rinką suplanuotas šių metų ketvirtajam ketvirčiui. Produkto kaina be papildomų mokesčių sieks 225 eurus (353 JAV dolerius).

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.