Nokia pristatė pirmąjį UMA technologiją palaikantį mobilųjį telefoną

"Nokia" – didžiausia pasaulyje mobiliųjų telefonų gamintoja, vakar pranešė pagaminusi pirmąjį pasaulyje telefoną kuris turi galimybę balso skambučiams naudoti ne tik tradicinį GSM, tačiau ir bevielio interneto tinklą. Pastaroji telefonijos technologija, žymima UMA (Unlicensed Mobile Access) raidėmis, turi plačias galimybes, o dėl naudingumo eiliniams vartotojams jos vis dar kyla klausimai.

Naujasis verslo klasės "Nokia 6301" yra pagamintas iš nerūdijančio plieno, turi 2" 320×240 pikselių ekraną, 30 MB integruotos atminties, MP3 grotuvą, FM radiją, microSD atminties kortelių lizdą. Telefonas geba dirbti GSM 900/1800/1900 bangų diapazonuose. "Nokia 6301" sveria 93 gramus ir yra 13,1 mm storio. Telefonas yra parduodamas su stilingos išvaizdos stotele – "Nokia Desk Stand DT-23", skirta palaikyti bateriją įkrautą kol aparatas bus prijungtas prie WLAN tinklo.

UMA technologija ledižia be jokių laidų, pasikeičiant "klajoti" tarp daugybės bevielio interneto (Wi-Fi) ir įprastinių GSM tinklų naudojantis vienu ir tuo pačiu įrenginiu. Vienintelė sąlyga kelianti sunkumų tai, kad bevieliai interneto tinklai turės palaikyti saugaus IP prisijungimo per tinklų sąsają į pagrindinį tinklo prieigos valdiklį (GANC – General Access Newtwok Controller).

"Nokia" teigia, kad UMA technologija užtikirina itin puikią garso, bei ryšio kokybę skambinant per WLAN tinklą. Taip pat kompanijos atstovai pabrežia, kad naujoji technologija bus naudingą ir mobiliųjų ryšių operatoriams, kadangi suteiks galimybę abonentams naudojantiems WLAN prieigą kalbėti ir keistis duomenimis, o tuo tarpu besinaudojantiems įprastiniais GSM tinklais sumažinti pokalbių kainas, kadangi sumažėtų seviso eksplotacijos kaštai. Pirmasis operatorius siūlysiantis naująjį tlefoną ketina tapti "Orange".

"Nokia 6301" Europos rinkoje turėtų pasirodyti ketvirtąjame šių metų ketvirtyje. Numatoma telefono kaina be papildomų mokesčių turėtų būti 230 eurų.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.