Nvidia 177.39 tvarkyklių pagalba sukčiauja 3DMark Vantage teste (papildyta)

Tinklapyje The-Inquirer pasirodė įdomi informacija apie naujausias tvarkykles ForceWare 177.39, kuriose Nvidia pagaliau realizavo PhysX API palaikymą. O įdomumas yra tame, kad, pasak straipsnio autoriaus, Nvidia grįžta prie "savo įprastinio nesąžiningo stiliaus" ir laužo kompanijos Futuremark taisykles (kuri yra garsiųjų 3D Mark testų kūrėja).

Sukčiavimo tikslas (kaip ir pats būdas, beje) paprastas – surinkti kuo daugiau 3D Mark morkų ir taip pasilengvinti sau kelią kovojant dėl pirkėjų pinigų su sparčiai atsigaunančia ATI.

Na, apie viską iš pradžių. 3DMark Vantage susideda iš keturių pagrindinių testų, iš kurių po du skirta procesoriui ir vaizdo plokštei. Vienas iš CPU skirtų testų taip pat skaičiuoja fiziką, o skaičiuoti jai naudoja PhysX API varikliuką, kuris naudojamas nemažoje dalyje žaidimų. Čia reikia priminti, kad kai 3DMark Vantage kūrimas buvo pačiame įkarštyje, Nvidia nupirko PhysX API kūrėją Ageia ir teises į PhysX API. Pasak autoriaus, tai nieko nekeistų, jei Nvidia būtų sąžininga kompanija, tačiau žinant praeitį, taip nėra.

Sukčiavimo būdas paprastas – kaip jau žinote, ForceWare 177.39 tvarkyklių pagalba tapo įmanoma PhysX API fiziką apdirbti GPU pagalba. Vadinasi, viename iš 3DMark Vantage testų vietoje CPU ar fizikos procesoriaus pagrindinį darbą atliktų GPU.

O pažvelgus į 3DMark Vantage Driver Approval Policy 3.5 punktą, galime perskaityti eilutę "Based on the specification and design of the CPU tests, GPU make, type or driver version may not have a significant effect on the results of either of the CPU tests as indicated in Section 7.3 of the 3DMark Vantage specification and whitepaper.". Taigi, jei jūs CPU testą atliekate GPU pagalba, jūs pažeidžiate testo taisykles.

Taigi, ForceWare 177.39 tvarkyklės, lyginant su senesnėmis, mums leidžia surinkti apie 10% didesnį 3DMark Vantage įvertinimą ir pajusti net 7,5 karto didesnę fizikos apdorojimo spartą.

Visgi jos yra neteisėtos ir tai patvirtina Nvidia nenoras siūlyti ForceWare 177.39 tvarkykles Futuremark aprobacijai. Tiesiog jų Futuremark nepripažins, o nepripažinimas reiškia, jog rezultatų, pasiektų su 177.39, nepavyks oficialiai įregistruoti.

Papildyta: Po trumpų patarimų komentaruose, buvo nutarta įkelti ir Nvidia "rekomendacijas" 3DMark Vantage testo atveju:

Paveikslėlyje matome, kaip Nvidia tiesiog nurodo vartotojui, kuriuo būdu reikia testuoti vaizdo plokštę, kad būtų pasiektas geriausias rezultatas. Čia reikėtų priminti, kad Perfomance profilyje galutinis rezultatas nuo CPU priklauso daug labiau, nei Extreme testo atveju (vadinasi, ir nauda iš PhysX API didesnė). Vieno rusų tinklapio apžvalgininkas, reaguodamas į tai, netgi ironiškai užsiminė, kad greitu laiku Nvidia gali pareikšti, jog testavimo būdas Extreme neatitinka jos interesų – juk jame ne taip smarkiai išeina apgauti 3D Mark’ą :).

Šaltinis anglų kalba: The-Inquirer. Rusiškai: Radeon.ru.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.