Nvidia lustai padės padidinti Photoshop programos spartą

Atrodo, kad Nvidia pagaliau rimtai nutarė naudoti savo vaizdo plokštes ne tik žaidimuose. Tai daugeliui vartotojų ypač aktualu, nes teoriniai produktų skaičiavimo pajėgumai milžiniški.

Vakar didelio dėmesio sulaukė Nvidia prezentacija, kurioje buvo atskleista, jog jau greitu metu kompanijos produktai (bent jau paremti GT200 lustu tai tikrai) sugebės lankstyti baltymus Folding@Home projekte.

TG Daily žurnalistas trumpai papasakojo, kas vyko kitoje Nvidia prezentacijoje. Joje buvo atskleista, kad naujasis Photoshop CS4 sugebės išnaudoti GPU ir fizikos procesorius nuotraukos apdirbimo skaičiavimams paspartinti. O kadangi Nvidia neseniai nupirko kompaniją AGEIA ir jos išradimus taiko savo vaizdo plokštėms, iš tokios Photoshop optimizacijos Nvidia išlošia dvigubai.

Spartos padidėjimas, deja tik žodžiais, irgi aprašytas. Pasak autoriaus, buvo rodoma demonstracija, kai buvo "žaidžiama" su 2 GB, 442 megapikselių nuotrauka beveik be "stabdymų". Tai yra tiesiog fantastiška sparta, leidžianti didinti darbo našumą šioje programoje dešimtimis, ar net šimtus kartų.

Photoshop CS4 išleidimas planuojamas spalio 1 dieną.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.