OLPC XO kompiuterių gamybos atidėjimas

Jau tikriausiai visi žinote apie „One Laptop per Child Foundation“ pelno nesiekiančią, labdaringą organizaciją, kuri turėjo itin gražią idėją – vos ne kiekvienam besivystančių šalių (Indija, Afrikos šalys) vaikui padovanoti ypač mažai kainuojančius nešiojamuosius kompiuterius, kurie turėtų plėsti informacinių technologijų sektorių, bei informacinės visuomenės vystymąsi skurdaus pragyvenimo šalyse. Nors idėja tikrai šauni, tačiau jos įgyvendinimas vis labiau tolsta.

Prisiminkime viską nuo pradžių – OLPC projekto pradžioje pranešė, kad „XO“ kompiuteriai, kurie bus nemokami tiekiami besivystančių šalių vaikučiams, kainuos tik juokingus 100 „žalių“. Vėliau kainą teko pakelti iki 175 na, o po dar kelių mėnesių iki 188 JAV dolerių už vienetą. Galiausiai žiniasklaida pasaulį informavo, kad kompiuterio kaina skirsis priklausomai nuo šalies kurioje jis bus parduodamas, taip užuomina viešai pripažįstant, kad 100 dolerių „laptop‘o“ pasaulys neišvys.


Štai taip atrodo „XO“ kompiuteris

Na, o užvakar „Yahoo! News” naujienų agentūra pranešė, kad „XO“ kompiuterių gamyba yra atidedama. Nešiojamieji ant konvejerių esančių Kinijos fabrikuose, riedėti turėjo jau spalio mėnesį, tačiau tai neįvyko. „Mes turėjome paskutinės minutės problemų, dėl kurių teko šiek tiek nukelti kompiuterių gamybą. Pagal naujus planus, gamybą numatyta pradėti lapkričio 12-tą dieną“ – teigė Meris Lou Džepsenas (Mary Lou Jepsen) – „One Laptop per Child Foundation“ organizacijos atstovas.

Pagal organizacijos planus, nuo gamybos pradžios iki metų galo, bus pagaminta 100 000 „XO“ nešiojamųjų kompiuterių.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.