Optimus Maximus klaviatūra pagaliau bus parduodama

Turbūt daugelis esate skaitę, girdėję, o kai kurie iš jūsų galbūt net laukę rusų studijos Art Lebedev kuriamo produkto – Optimus Maximus klaviatūros. Šis įvesties įrenginys ypatingas tuo, kad kiekvienas jos klavišas – tai 32×32 raiškos OLED ekranėlis, kuriame vartotojas gali suprojektuoti savo norimą paveikslėlį.

Jau 2 metus tiek iš pačios studijos, tiek iš kitų žiniasklaidos portalų bei leidinių sklido naujienos, pranešimai, gandai. Tačiau štai po tokio laikotarpio, kompanija oficialiai informavo, kad pirmoji gaminių linija yra jau pagaminta, „pratestuota“ ir išsiųsta gabenimui įvairiems prekeiviams. Maža to šios klaviatūros egzempliorių gavo ir gerai žinomas IT ir mobiliosios technikos portalas Engadget. Jis ne tik išbandė, aprašė, bet ir nufilmavo produktą. Tačiau, apžvalgininkai daugiau nei savaitę testavę Optimus Maximus nebuvo sužavėti iki galo.


Kaip ir buvo žadama gamintojo, klavišuose integruoti OLED ekranėliai yra ryškūs ir spalvingi

Nors buvo išgirti ryškūs ir kokybiški OLED ekranėliai ant kiekvieno iš klavišų, aukštos kokybės medžiagos naudotos klaviatūros surinkimui galiausiai tvirtas korpusas, tačiau kaip teigė patys apžvalgininkai, klaviatūros kūrėjai neskyrė dėmesio pagrindiniai jos paskirčiai – rašymui. Engadget vyrukai rašymą išreiškia „Typing on it, well, sucks“ fraze. Manau ir visiškai nesuprantantiems anglų kalbos aišku, kad rašymas yra be galo nepatogus. Argumentuojama tai faktu, kad kiekvienas klaviatūros klavišų yra sudėtingos konstrukcijos ir nors yra lengvai išimamas, jis reikalauja gana didelės spaudimo jėgos norint jį tinkamai „nugnybti“. Kuo didesnis klavišas tuo šios jėgos kiekis turi būti didesnis. Savaime suprantama pūslių ant pirštų atsirasti neturėtų, tačiau rašant ilgus tekstus tai sukelia didelį diskomforto jausmą.


Engadget tinklapio testuota balto modelio Optimus Maximus klaviatūra

Taip pat apžvalgininkai liko nepatenkinti dideliais klaviatūros gabaritais, kurie privertė Optimus Maximus pavadinti „tanku“. Anot žurnalistų Windows Vista operacinėje sistemoje gaišties laiko nebuvo pastebėta, kai tuo tarpu Mac kompiuteriuose jis buvo, tačiau nežymus. Kadangi klaviatūra turi „firmaware“ atnaujinimo galimybę, tai turėtų būti ištaisyta artimiausiu metu.


Optimus Maximus storis lyginant su tradicine Mac kompiuterio klaviatūra

Greitai internete tūrėtų pasirodyti dar daugiau šios unikalios klaviatūros apžvalgų, kas pirkėjams leis susidaryti dar aiškesnį įspūdį apie produktą. Tačiau jau dabar galime susidaryti gana objektyvią išvadą, kuri kužda, jog kūrėjai perdaug dėjo pastangų sukurti ką nors unikalaus, tačiau pamiršo fundamentalius klaviatūros paskirties principus. Tiesa turėti šį gaminį gali ne bet kas, kadangi Optimus Maximus įsigyti įstengs tik žmonės kišenėje turintys 1564 JAV dolerius. Pasinaudosiu kolegų iš DailyTech pavyzdžiu ir verčiau jums pasiūlysiu vietoj šio „agregato“ įsigyti seną gerą IBM Model M 1391401 klaviatūrą, kurios pilnai užteks teksto įvedimo funkcijai atlikti:


Paprasta, konkretu, patogu ir jokių čia ekranėlių nereikia 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.