P2i sukurta joninės dangos panaudojimas mobiliuosiuose telefonuose

Kaip praneša naujienų portalas MobileBurn, netolimos ateities mobilieji telefonai bus visiškai atsparūs vandeniui. Tai ketinama pasiekti gamyboje naudojant specialios joninės, apsauginės medžiagos sluoksnį.

Anglijoje, Gynybinės Mokslo ir Technologijos Laboratorijos padalinys, žinomas P2i vardu specializuojasi įvairių mokslinių technologijų pritaikyme komercinėms reikmėms. Pastaroji mokslinė įstaiga šiandien oficialiai patvirtino apie naujos plazminės technologijos, žinomos Ion-Mask vardu, galimybes ir jos praktinį pritaikymą mobiliųjų įrenginių rinkoje.

Ion-Mask (verčiant pažodžiui – Joninė Kaukė), tai mokslinės studijos sukurtas cheminis junginys, kuris turi savybę molekuliniais ryšiais prisijungti prie kitų medžiagų ir „įgalinti“ jas tapti atspariomis dulkėms, vandeniui ar tirštiems skysčiams. Pradžioje ši technologija buvo sukurta kariniais tikslais – ji buvo naudojama Didžiosios Britanijos karių uniformoms, cheminio karo metu. Tačiau šiuo metu kompanija P2i siekdama iš šios technologijos pritaikymo praktikoje užsidirbti kiek įmanoma daugiau lėšų, pradėjo kalbas su mobiliųjų telefonų ir kitų telekomunikacinių priemonių gamintojais, kuriems buvo pasiūlyta įsigyti šios technologijos naudojimo patentus ir sėkmingai ją pritaikyti gamyboje.

Šiuo metu, norint pagaminti visiškai vandeniui atsparų mobilųjį telefoną, įrenginį reikia hermetiškai užsandarinti, kas yra sunkiai įgyvendinama arba iš viso neįmanoma gaminant ypatingai mažų matmenų telekomunikacines priemones. Ion-Mask – tai nematoma chemine medžiaga, kuri galėtų būti itin paprastai naudojama tiek įrenginio išoriniai, tiek vidinei daliai apsaugoti.Ion-Mask junginys, cheminiais ryšiais su aparato komponentų paviršinėmis medžiagomis yra sujungiamas naudojant dujas, kurios yra specialiai jonizuojamos.

Trys didieji telefonų gamintojai, kurių vardai oficialiai neskelbiami, šiuo metu veda derybas su P2i kompanija, dėl šios plazminės technologijos pritaikymo galimybių ateities mobiliuosiuose telefonuose, tačiau jokios detalesnės informacijos apie technologijos pasirodymą ir pilną pritaikymą praktikoje kol kas nėra žinoma.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.