Paaiškėjo potencialus Eidos pirkėjas

Prieš kurį laiką buvo kilę gandai dėl galimo Eidos žaidimų kompanijos pirkėjo, tačiau daugiau jokios informacijos ir nebuvo. Prieš kelias dienas pasklido žinia apie „Square Enix” norą įsigyti Eidos. Enix pateikė siūlymą pirkti kompaniją už 84.3 milijonus svarų, tai yra 93.2 milijonai eurų. Tikrai geras pasiūlymas atsižvelgiant į akcijų kainas.

Square Enix – Japonijoje gerai žinomas video žaidimų kūrėjas bei leidėjas. Jiems priklauso „Final Fantasy” frančizė. Kita vertus, pavykus nusipirkti Eidos jiems pavyktų „pralysti” ir į Amerikos ir tuo pačiu Europos rinkas. Jeigu viskas atrodytų pozityviai, galimas daiktas, kad jiems priklausytų ir tokios žymios serijos kaip „Tomb Rider“, „Hitman“, „Kane & Lynch”, iš viso to gal iškiltų ir daugiau vertų dėmesio žaidimų serijų.

Nors kalbėti dar ankstoka, teks palaukti kovo mėnesį vyksiančio Eidos akcininkų susirinkimo. Tada ir turėtų būti nuspręsta tolesnė kompanijos eiga, liks tokie kokie yra, ar parsiduos ir pritrauks naujų idėjų. Luktelėkime ir tikėkimės sulaukti sprendimo, visapusiškai naudingo žaidėjams.

Dėkojame skaitytojui už naujieną.

2 Komentarai

  1. dzigitto parašė:

    dar geriau… kad japonai kurtu nauja kane & lynch dali, tai bus ne su ginklais o su kardais po stogus lakstysim.

  2. SarzzeR parašė:

    Net nenoriu pagalvoti 😀 Nors nemanau, kad taip drastiškai gadintų seriją.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.