Palit ir Gainward žengia į motininių plokščių rinką

„Palit Microsystems", kompiuterių komponentų gamintojas iš Hongkongo, pirmiausia žinomas kaip grafinių plokščių leidėjas, jau pradėjo siūlyti motinines plokštes savo internetiniame puslapyje. Be to, atkreipiant dėmesį įvairias paskalas paskelbtas „geležies“ tinklapiuose „Gainward” visiškai priklausoma nuo „Palit“ bendrovė taip pat gali pristatyti savo gaminius motininių plokščių pirkėjams.

Šiais laikais AK motininių plokščių rinka nėra tokia apkrauta, kokia ji įpratusi būti, dėl to, kad dėl agresyvaus milžiniškų bendrovių konkuravimo mažesnės firmos yra tiesiog išbraukiamos iš rinkos. Būtent dėl to daug kompiuterių komponentų gamintojų išbando savo jėgas pagrindinių plokščių rinkoje ieškodami papildomų pajamų šaltinių. Panašu, kad taip nusprendė padaryti tiek „Palit“, tiek greičiausiai jos dukterinė kompanija „Gainward“.

Dabar „Palit“ fronte matome tris motinines plokštes skirtas procesoriems, kurie statomi į „Intel LGA 775“ lizdą, naudojant „Intel P35“ ir „Intel 945GC“ lustus. Taip pat galime rinktis iš dviejų plokščių skirtų „AMD AM2“ mikroprocesoriams naudojančių „Nvidia nForce“ lustus chipsets. Visos pagrindinės plokštės, išskyrus „Intel P35“ lustą naudojančią, yra nusitaikiusios į mažų kainų rinką, ir be abejonės pagrindinis jų pranašumas bus kaina, o ne naujausios technologijos.

Kalbant apie tariamą „Gainward“ veržimąsi į rinką, OCWorkBench geležies forumas pateikė nuotrauką, kurioje pavaizduota greičiausiai greitai pristatyta pagrindinė plokštė, naudojant „Intel P35“ lustą. Šios plokštės autentiškumas iki šiol nepatvirtintas, bet tai panašiausia į „Intel P35A“ pagrindinę iš „Palit“ serijos, tik su pakeistu logotipu ant Ethernet junjgties.

Nei „Gainward“, nei „Palit“ nėra pažįstama su pagrindinėmis plokštėmis, o šis jų bandymas lysti į išbandytą rinką nežada jiems nieko gero. „Gainward“ visiems žinoma kaip aukštos kokybės, gerai „besiturbinančių“ vaizdo plokščių gamintoja, ir šis žingsnis paveiks jų verslą bet kokiu atveju.

Oficialiai „Palit“ ir „Gainward“ šios naujienos nekomentavo.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.