Pasakojame apie MSI WindBOX

Šiais laikais, kai ekonominės tendencijos smukdo didžiuosius gamintojas, klumpa net tokie gigantai kaip Microsoft, pigių kompiuterių pardavimai auga lyg ant mielių. Tai palankus metas irtis į ULPC kompiuterių rinką, ką ir daro keletas IT gigantų pristatydami naujus internetinius nešiojamuosius ir pigius stalinius, o į šią rinką jie žiūri ypač rimtai. Iš esmės ši banga prasidėjo pasirodžius Intel mažajam galiūnui Atom, kuris puikuojasi beveik kiekviename ULPC tipo kompiuteryje.

MSI, tuo tarpu, ruošia ploną, pigų kompiuterį su nereikalingu ypač efektyviu aušinimu ir tiek lengvą, kad jį būtų galime montuoti monitoriuose, kurie palaiko VESA galinės dangos montavimo standartą. Manau, kad neaiškumų nekils, nes apačioje matote kaip tai atrodo.

WindBox nėra didelis, 180 x 255 x 19 dydžio, sveria šiek tiek daugiau nei du svarus, kas mūsų kalba išeitų apie 1,08 kilogramo. Jame darbuosis Intel Atom procesorius, kuris dirba 1,6GHz dažniu, bei 1GB operatyvioji atmintis. Produktas palaikys SATA kietuosius diskus, tad su talpa problemų kilti neturėtų. Kitos jungtys ganėtinai įprastos: tai 10/100 Mbps „ethernet“ jungtis, trys USB 2.0 sąsajos, kortelių skaitytuvas, audio jungtys bei bevielis WiFi ryšis. Kainos vis dar neaiškios, bet tikėtis milžiniškų neverta, o mažylis dienos šviesą oficialiai išvys šiek tiek vėliau šiame ketvirtyje.

4 Komentarai

  1. inDex parašė:

    mmm nezinau EEE box man mieliau atrodo… ir priejimas prie jungciu patogesnis atrodo…. Bet zinot kam db pagalvojau jis super tinka? O gi prie TV pasijungti nes LCD tevevizoriai tikrai nebe prabanda o dauguma (jei ne visi) turi galimybes pasijungti prie tokio daugto.. Mmm jei kainous pigiai (pigiau nei EEE) tai gal ir reikes pasiimti…

  2. edwinas2 parašė:

    Gražus dalykėlis, norėčiau tokio:D Vasarą kai kur nors išvažiuoji tokį kompą pasiimt su savim būtų vienas malonumas:)

  3. sinsoul parašė:

    To edwinas2 << Tai jau tada geriau laptopas mažas… 😉 Nes monitoriu gi nesitampysi su savim… 😉

  4. nanoWorld parašė:

    Kokiam gateway+firewall+router organizuoti namams ar nedideliam ofisui pats tas. Tiesa, nėra antros RJ45 junties, bet kažką primastyt visgi būtų įmanoma, yra WiFi ir USB.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.