Pasirodė iPhone 1.1.1 firmware nulaužianti programa

Neseniai grupė aktyvistų pasivadinusių "iPhoneSimFree", išleido programėlę ne tik padėsiančią eilinį kartą paleisti neleglias programas "iPhone" įrenginio savininkams, bet ir suteikiančią šansą atsatyti neveikiančius telefonus.

„Apple“ kompanijos išleista naujausia „iPhone“ telefono programinė įranga (firmware) ties kuria randame v1.1.1 prierašą, sukėlė itin dideles nepasitenkinimo bangas tiek JAV, tiek Anglijos bei Vokietijos šalyse, kai paaiškėjo, kad vartotojai naudoję „Apple“ kompanijos neaprobuotas (kitaip tariant nelegalias) programas vėliau atsinaujinę įrenginių „firmware“ versiją visiškai sugadino savo telefonus. Pasirodo naujausioje programinės įrangos versijoje, „Apple“ sutalpino „iBrick“ pavadintą technologiją, kuri ir lėmė šiuos nesmagius atsitikimus. Daugelis vartotojų pasipiktinę tokiu žingsniu, padavė kompaniją į teismus, tačiau nieko nepešę prarado paskutines viltis pasitaisyti savo telefonus.

Tačiau besitęsiant „katės ir pelės“ žaidimui tarp „Apple“ ir “žmonių siekiančių laisvės“, universalią išeitį mums pristato vyrukai iš „iPhoneSimFree“ grupuotės. Neseniai grupuotės tinklapyje pasirodė „SimFree“ programos 1.6 versija, kuri siūlo viltį praradusiems vartotojams ne tik „susitaisyti“ savo „iPhone‘ą“, bet ir vėl atrakinti galimybes, telefone laisvai naudoti nelegalią programinę įrangą.

„Norint susitaisyti savo telefonus, vartotojams teks įdiegti senesnę, 1.0.2 „firmware“ versiją ir pasinaudojus „SimFree“ programėle sutvarkyti savo mobilųjį vos per kelias sekundes.“ – Štai tokiais žodžiais aprašomas naujasis įrankis. Žinoma už tokį gėrį teks sumokėti, net 100 JAV dolerių, kas atrodo kiek perdaug, tačiau vis vien mažiau už naujo „iPhone“ telefono kainą, tad spėjama, kad populiarumo programa tikrai sulauks.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.