Paskui Europą seka Japonija

Manau daugelis žinote, kad iš Europos valstybių idėją apie interneto nutraukimą pirataujantiems piliečiams prakalbo Prancūzija ir Didžioji Britanija, pastarojoje vyksta ypač aršios diskusijos. Tuo tarpu susitikę keturi didžiausi Japonijos interneto paslaugų tiekėjai nusprendė atjungti pirataujančius vartotojus.

Kaip skelbiama, interneto tiekimas bus nutrauktas tiems vartotojams, kurie skaitmeninį turinį platins Winny ar panašios paskirties keitimosi rinkmenoms programomis. Tokiais drastiškai veiksmai norima užkirstą kelią vis didėjančiam nelegaliam muzikos ir video filmų platinimui, kuris turinio autoriams sukelia milžinišku nuostolius, tuo Japonija ypač susirūpino. Japonija tokia idėja iš esmės turėjo ir ankščiau, tačiau jos nekėlė į viešumą, nes baiminosi pažeisti vartotojų privatumą.

Tačiau įvyko taip, kad visi suėję į pasitarimą, didžiausi interneto tiekėjai ir gynimo organizacijos vieningai sutiko, kad bus galima nustatyti pažeidėjus ir jiems atjungti internetą. Taigi, Japonijoje viskas vyks tik vieno perspėjimo būdu. Dar kartą vartotojas pažeidęs autorių teises bus atjungtas nuo interneto.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.