Penryn jau Lietuvoje!

Šiandien benaršant internete nustebino vienos kompiuterine įranga prekiaujančių parduotuvių kaininke atsiradusi nauja prekė (kitų populiarių technine įranga prekiaujančių parduotuvių tinklapiuose, greitai permetus akimis, šios prekės neradau, bet netrukus ji turėtų pasirodyti ir kitur, jei čia ne kažkieno pokštas ar klaida, kas mažai tikėtina). Klausiate, kodėl ji verta būti paskelbta kaip naujiena Technews.lt portale? Atsakysiu prekės pavadinimu :): INTEL E8400 3Ghz.

Kainuoja šis procesorius apie 570Lt, kas yra maloni naujiena, žinant mūsų pardavėjų polinkį uždirbti, šio procesoriaus greitį, jo visai neseniai vykusį pristatymo anonsą ir iš to sekantį 45nm Intel procesorių deficitą. O greitis yra tikrai didelis – E8400 yra maždaug 2-3% greitesnis už savo pirmtaką E6850, kurio kaina viršyja 900Lt.

Trumpai tariant – Lietuvoje jau pasirodė pirmasis Penryn procesorius. Šie procesoriai pasižymi didesniu dažnio potencialu, mažesniu kaitimu ir šiek tiek didesne sparta esant vienodam dažniui, nei senesnieji jų pirmtakai Conroe.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.