Pepsi video žaidimų kovos būdai su nutukimu Meksikoje

 

Nutukimo lygis Meksikos sostinėje beveik pasiekė JAV ribą, o jį sumažinti siekia du ironiški rinkos žaidėjai – greito maisto ir video žaidimų kompanijos.

PepsiCo Meksikoje pradėjo naują kompaniją, kuria siekiama išmokyti vaikus valgyti maistingą ir sveiką maistą. Akcija vadinama „Live Healthily“(Gyvenk sveikai) vaikus siekia paveikti įdomiausiu būdu – kišeniniu video žaidimu, kuris primena populiariuosius Tamagotchi virtualius augintinius. Vietoje keistų padarų, žaidėjai valdo įprastą žmogu ir turi privesti jį valgyti sveiką maistą ir šitaip, pasak kompanijos besimokydami taip pat daryti.

Meksike įvairūs limonadai kainuoja pigiau nei švarus vanduo, o greitą maistą įsigyti paprasščiau nei vaisių arba daržovių. Dar labiau stebina tai, kad vyriausybės siekiai mažinti vaikų svorį nuėjo perniek. Būtent ši situacija ir padarė šalį viena prasčiausių sveikatos priežiūros atžvilgiu.

PepsiCo, gaminanti ne tik Pepsi vaisvandenius, tačiau ir Frito Lay užkandžius, tikisi, kad tai pašalins ją, kaip vieną iš kaltininkių, sąrašo „Mes nenorimė, kad visuomenė mus laikytų kaltais. Mes siekiame būti sprendimo dalimi,“ sako kompanijos reikalų prezidentas Jorge Meyer.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.