Phenom II „pakelia“ ir 6,5 GHz taktinį dažnį

Pasirodo naujosios kartos Phenom procesoriai iš AMD stovyklos esą tikri monstrai spartinime. Štai gerai žinomame naujienų portale NordicHardware pasirodė pranešimas apie entuziastų spartintą, sėkmingai net 6,5 GHz taktiniu dažniu veikiantį keturių branduolių Phenom II X4 procesorių.

Vyrukai iš Suomijos – Macci, Sampsa and SF3D jau kartą yra sumušę pasaulio rekordą 3DMark05 sintetiniame teste, kuomet tokio pačio modelio procesorius veikė, kiek mažesniu – 6,3 GHz dažniu. Spartintojai taip yra išleidę filmuką, kuriame rodoma, kaip šio modelio lustas pakelia net -240 C laipsnių temperatūrą, kas yra visai netoli absoliučiojo Kelvino nulio –273 C.

Su aukštomis temperatūromis bei ekstremaliu aušinimu pasiekiami ir įspūdingi rezultatai. YouTube vaizdų keitimosi sistemoje publikuojama vaizdo įrašas, kuris ne tik parodo naują 3DMark05 pasaulio rekordą, t.y. 45474 taškai, bet ir yra akivaizdus didžiausios kada nors pasiekto veikimo dažnio įrodymas keturių branduolių procesoriuje. „Eksperimentu“ pavadintame spartinime procesorius buvo naudotas kartu Dragon platformoje, aušinamoje 500 L skysto azoto. Siekiant pasiekti teorinę 3 K temperatūrą buvo panaudotas netgi skystas helis, kurio dėka ir buvo pasiektas naujasis rekordas. Vaizdo įrašą galite peržiūrėti čia.

Išsamiau šį eksperimentą galite aptarti ne tik komentaruose, bet ir mūsų portalo forume.

4 Komentarai

  1. dzigas parašė:

    Visdelto AMD gali nustebinti 🙂

  2. Kenji parašė:

    Taip visi pergyveno, kad vėl bus lievi procesoriai, o turim visai neblogus.:D

  3. Unamed parašė:

    Ne pergyveno,o norejo Inteli`ninkai ,sau ir kitiems iteigti,kad AMD nk gero nebuvo ir nebus. O stai CPU galimybes uz pati proca kalba 😉 Beja,atsimenu su pushaz susigincijom,del kainu,kai as teigiu,kad bus Lt ~750Lt berods. Jis kategoriskai neige,taciau visdelto tiesa mano puseja. 🙂 Taigi,tolerantiskai vertinkime,abieju gamintoju CPU 🙂

  4. pushaz parašė:

    Del kainu gincijomes?Bliam,neatsimenu kazko 😉 Ar del ko kito?
    Siaip kai pasirode,jis nekainavo tiek kiek sakai,taip kad…

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.