Pigus Asrock sprendimas pereinantiems prie AM2 platformos

Kompanija Asrock, gaminanti biudžetinės klasės pagrindines plokštes, vartotojams pristato naują pagrindinę plokštę AM2 lizdu. Įdomu tai, kad plokštė turi ir PCI-E ir AGP vaizdo plokštės jungtis.

Pagrindinėmis plokštėmis besidomintys skaitytojai tikriausiai prisimena 775Dual-VSTA pagrindinę plokštę LGA775 lizdu su Core 2 procesorių palaikymu, kuri taip pat palaiko dviejų tipų vaizdo plokštės ir todėl buvo perkama vartotojų, nenorinčių keisti dar pakankamai našios vaizdo plokštės, tačiau norinčių atnaujinti procesorių. Naujoji ALiveDual-eSATA2 tokią galimybę dabar suteiks ir AMD vartotojams.

Plokštėje AGP ir PCI-E palaikymą užtikrina senasieji nForce3 250 bei ULi M1695 lustai. Plokštė palaiko naujausius AMD Phenom procesorius, turi keturis SATA lizdus, eSATA, du IDE kanalus, 8 kanalų garso posistemį, palaiko DDR2 atmintį iki 800MHz dažnio. Svarbiausia savybė, išskirianti šią plokštę iš kitų, yra AGP 8x ir PCI-E x16 palaikymas. Deja, x16 lizdas iš tiesų gali veikti tik x4 pralaidumu.

Plokštė tikrai nepretenduoja į "High-end" tipo gaminį, tačiau gali būti patraukli vartotojams, pereinantiems iš senesnės platformos į AM2 ir ieškantiems pigaus sprendimo. Visgi norėjosi tokio sprendimo iš Asrock sulaukti daug anksčiau.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.