Pioneer sukūrė 400 GB talpos optinį diską

Pioneer kompanija, gerai žinoma savo gaminais daugialypės terpės rinkoje, šįryt pranešė sukūrę net 400 GB talpa galinti „pasigirti“ optinį diską. Gamintojas neatskleidė kuomet ketina pradėti masinę naujųjų diskų gamybą, abejojama ar tai iš viso įvyks.

Tačiau kaip teigia Pioneer, tai ne tik žingsnis didesnių talpų pasiūlos link, bet ir itin svarbus išradimas tolimesnei optinių laikmenų plėtrai. Taip yra dėl to, kad naujasis diskas turės net – 16 sluoksnių. Kiekvienas sluoksnis, naujos gamybos technologijos pagalba geba sutalpinti net 25 GB duomenų, kas bendroje sumoje sudaro visus 400 GB.

Įspūdingiausia yra tai, kad formatas yra fundamentaliai panašus Blu-Ray technologijai, kadangi skaitomasis paviršius funkcionuoja lygiai taip pat kaip ir minėtajame diskų formate. Tai suteikia Pioneer kūriniui suderinamumą su vienvaldžiu diskų formatų lyderiu ir atveria platesnes galimybes patekti į rinką (nenuostabu, visgi Pioneer yra aktyvus Blu-Ray rėmėjai). Ar tai įvyks parodys laikas, o tuo tarpu vartotojams telieka laukti.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.