Pirate Bay įsigijo antipiratinę svetainę

Manau daugeliui gerai žinomos grupės Pirate Bay veikėjai sumanė, kad reikėtų įsigyti Tarptautinės fonografijos pramonės federacijos (IFPI) svetainės adresą. Visai neseniai jie į teismą padavė kelias muzikos ir video įrašų kompanijas, kurios sabotavo „The Pirate Bay“ svetainę, taigi Pirate Bay atsako savo antruoju veiksmu.

Ankščiau, ifpi.com svetainėje buvo fonografijos pramonės federacijos puslapis, tačiau dabar Pirate Bay vyrukai sugalvojo ten įkelti ne ką kitą, kaip Tarptautinės piratų interesų federacijos nuostatas. Tiesa, Tarptautinės fonografijos pramonės federacijos svetainę galime rasti ifpi.org, tačiau .com galūnė nuo šiol priklausys Pirate Bay savininkams.

Klausimas – kaip Pirate Bay savininkui pavyko gauti šį domainą? Ogi visai paprastai. Fonografijos pramonės federacija tiesiog po praėjusio domaino galiojimo termino datos nesumokėjo už jį ir vienas iš asmenų jį nupirko, tikėdamasis, kad iš jo jį IFPI perpirks, tačiau to jie nepadarė ir čia pasirodė Pirate Bay savininkas. Panaši situacija buvo ir su Microsoft svetainės hotmail.com domainu, jį buvo įsigiję Linux fanai, tačiau Microsoftui pavyko jį atgauti tiesiog pateikus raštišką atsiprašymą.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.