Pirmieji AMD testai su DDR3 darbine atmintimi

Ne vienas pasakytų, kad geriau vėliau, nei niekad. Kažkokiu tai panašiu principu vadovaujasi ir centrinių procesorių gamintojas AMD, kuris nuo šių metų pradės naudoti DDR3 standarto darbinę atmintį. Tiesa, pastaroji atmintis veiks tik su tais procesoriais, kurie bus skirti AM3 lizdui.

Pirminės specifikacijos teigia, kad AMD procesoriai skirti naujajam lizdui be vargo palaikys DDR3 1333 MHz darbinę atmintį, nors ši ir bus standartas integruotam atminties kontroleriui AMD Phenom II procesoriuose. Tuo tarpu Tom‘s Hardware portalas pademonstravo pirmuosius testų rezultatus, kuriuose imponuoja AMD Phenom II AM3 procesorius, kuris Gigabyte MA790FXT-UD5P pagrindinėje įmontuotas su Corsair dviejų kanalų DDR3-1333 atmintimi. Taip pat, kaip galime pastebėti, CPU-Z langas rodo, kad darbinės atminties modeliai dirba „unganged“ rėžimu, kas reiškia, jog du atminties kontroleriai Deneb branduoliuose yra atskiri, o kiekvienas atminties kontroleris naudoja 64 bitų pločio atminties kanalą. Nors iš pirmo žvilgsnio ir atrodo panašu, jog naudojama tik vieno kanalo atmintis, daugiagijės programos galės nepriklausomai adresuoti atmintį kiekvienam kanalui ir taip išnaudoti visą pralaidumą.

Žinoma, testo kertiniu akmeniu yra AMD Phenom II X4 910 procesorius, kuris ir bus pirmasis kompanijos keturių branduolių AM3 flagmanas. X4 910 dirba standartiniu 2,6 GHz dažniu, nors čia jis buvo ir nesunkiai paspartintas iki 3,12 GHz. Testai, kuriuos matote apačioje, rodo, kad yra spartos augimas naudojant DDR3 darbinę atmintį, tačiau tai veikiausiai priklauso nuo dažnio, kuria darbinė atmintis veikia. Visgi, tenka laukti pirmųjų procesorių pasirodymo ir išsamių apžvalgų. Ar AMD bent kiek įkrės Intel? Štai kur klausimas.


3 Komentarai

  1. Rycka_BL parašė:

    Galejot padaryt kad butu galima paveiksliukus padidint. Dabar per narshykle zoom\’int turiu :/

  2. Unamed parašė:

    Pries pasirodant Phenom II CPU buvo teigiama,pacios AMD kompanijos,kad nuo DDR2 prie DDR3 CPU spartos prieaugis bus 2-3%,kaip matau realiai yra zymiai daugiau 🙂

  3. corehead parašė:

    hm, su paveiksliuku didinimu tikrai negerai….;/

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.