Pirmoji SMS žinutė švenčia 15 metų jubiliejų

Šiandien, tai yra Gruodžio 3, lygiai prieš 15 metų, buvo išsiųstas pirmoji SMS žinutė. Žinoma, po pirmosios žinutės išsiuntimo keletą metų tokia paslauga nebuvo teikiama vartotojams ir, be abejo, niekas nesitikėjo tokia trumpųjų žinučių sėkme. Dabar gi per vieną dieną Lietuvoje išsiunčiama net 26 milijonai žinučių, o visame pasaulyje – net 6 milijardai.

Iš tiesų tikroji SMS išėjimo į rinką priežastis – tinklo pranešimo funkcija, tačiau vėliau ji buvo pritaikyta kur kas įvairiapusiškesnėms reikmėms. Dabar su ja galima apmokėti daugelį dalykų, kaip, kad už mašinos stovėjimą, balsuoti per TV transliacijas, ir daugybę kitų funkcijų. Viena iš populiariausių – bendravimas, nors po truputį jį išstumia mobilusis elektoriniais paštas.

Galima pasidžiaugti tik tuo, kad Lietuva nėra priskiriame prie besivystančių SMS siuntimo šalių. Lietuvoje maksimumas jau pasiektas, siuntimo tempas beveik neauga, iš esmės mažėja, nes atsiranda dar patogesnis ir pigesnis bendravimo būdai, kur yra rašomas tekstas. Tuo tarpu Azijoje ar Afrikoje SMS siuntimas tik populiarėja ir manoma, kad greitu laiku ten vyks tik pakilimas. Mano, kad per šiuos metus bus išsiųsta apie 2 trilijonus SMS žinučių.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.