Pizza.com domenas parduotas už 2,6 mln. JAV dolerių

44-erių metų amerikietis Chrisas Clarkas pardavė domeną vardu pizza.com už 2,6 mln JAV dolerių. Teisę į šį adresą jis nusipirko dar 1994-iais, kai pasaulinis interneto tinklas dar tik ėmė populiarėti. Prieš daugiau nei 13 metų pirkdamas šį domeną jis tikėjosi, kad tai padės sudaryti sutartį su konsultuojama picerija. Šį savo verslą jis pardavė dar 2000-iais, tačiau iki šiol mokėdavo 20 dolerių mokesčius už teisę į šį adresą, kurį taip pat naudodavo reklamų pardavimui.

Sausio mėnesį Chrisas nusprendė jį parduoti, nes išgirdo, kad už leidimą naudotis Vodka.com 2006-iais buvo sumokėta 3 mln. JAV dolerių.

„Aš pamaniau, kodėl gi nepabandžius? – sako Clarkas. „Jeigu kažkas nusprendė sumokėti tokius pinigus už Vodka.com, galbūt yra žmogus norintis pizza.com dar labiau.“

Internetinio aukciono pradžia buvo paskelbta Kovo 27 dienų. Pirmasis statymas siekė vos 100, o paskui pakilo iki apvalios 2 600 000 JAV dolerių sumos.

Sutikęs su paskutiniuoju pasiūlymu Clarkas tikisi pradėti džiaugtis pinigais praėjus kelioms dienoms nuo pervedimo. Tačiau, kaip nebūtų keista – apetitas kyla bevalgant – šis laimės kūdikis dabar gailisi, kad nenusipirko daugiau domenų praeitame dešimtmetyje.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.