Po kyšininkavimo skandalo pasitraukia Samsung prezidentas

Samsung Group prezidentas Lee Kun-hee šiandien pranešė apie pasitraukimą iš posto, po to, kai buvo apkaltintas mokesčių vengimu Pietų Korėjoje. Lee Kun-hee nėra vienintelis Samsung vadovas pasitraukiantis po šio skandalo.

Viceprezidentas Lee Hak-soo, Lee Kun-hee sūnus ir Samsung įpėdinis Lee Jae-yong taip pat paskelbė apie savo pasitraukimą. Samsung Life Insurance prezidentas Lee Soo-bin nuo šiol dirbs kaip Samsung Group vadovas.

Lee Kun-hee buvo apkaltintas vengimu sumokėti 112,8 milijardų vonų arba maždaug 113 milijonų JAV dolerių mokesčių. Po tyrimo, kurio metu aptiktas fondas skirtas tariamam įtakingų Pietų Korėjos valdininkų papirkinėjimui, buvo iškelta byla Lee Kun-hee, nors realių įrodymų ir nebuvo. Devyni Samsung vadovai, tarp kūrių ir Lee Kun-hee, dabar yra kaltinamieji, tačiau oficialūs asmenys teigia, kad jie nebuvo suimti, dėl galimos grėsmės Pietų Korėjos ekonomikai.

Spaudos konferencijoje Lee Kun-hee sakė : „Šiandien aš nusprendžiau pasitraukti iš savo posto Samsung Group. Mes, įskaitant ir mane, pridarėme rūpesčių tautai. Labai apgailestauju dėl šio įvykio ir pažadu prisiimti tiek juridinę, tiek moralinę atsakomybę.”

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.