RV740 tūnos Radeon HD 4730 ir HD 4750?

AMD po truputėlį ruošiasi pristatyti pirmąjį industrijoje grafinio procesoriaus vienetą, kuris būtų pagamintas 40 nm technologinio proceso pagrindu. Tai bus RV740 grafinis procesorius, kuris, pagal specifikacijas, turėtų būti pigus, tačiau galingas procesorius savame segmente. Žinoma, kad tikslios informacijos nėra, tačiau 640 „steam“ procesorių ir 128 bitų GDDR5 atmintis gali duoti teigiamų rezultatų. Faktas dar ir tas, kad tokie grafiniai posistemiai bus pirmieji industrijoje skirti vidutiniam segmentui, tačiau naudojantys GDDR5 tipo darbinės atminties standartą.

Dažną kartą entuziastai „išieško“ naujausias tvarkyklių versijas, išskirtinė neliko ir naujausia Catalyst 9.1. Vokiečių tinklapis ATI Forum pasiskelbė, kad rado galimus RV740 realizavimo įvardijimus: tai Radeon HD 4730 ir HD 4750 vaizdo posistemiai. Ir iš tiesų, galbūt verta tikėti tokiu pranešimu. Nevienam nėra paslaptis, kad RV740 lustas nėra labai toli iki masinės gamybos, „gyvas“ pavyzdys turėtų būti demonstruojamas artėjančioje CeBIT parodoje, kuri vys kovą, o palaikymas jau realizuotas.

Žinoma, galima į tai pažiūrėti kaip į vien tik prielaidą, kad RV740 į rinką įšoks naujos serijos vardu, bet tai skamba ganėtinai įtikinamai. Kompanija viliasi, kad kai šis vaizdo posistemis pasirodys, turėtų sustiprinti AMD pozicijas vidutinės klasės rinkoje, kuri yra 100-180 JAV dolerių ribose.

2 Komentarai

  1. rem86 parašė:

    tai taip išeina, kad pagal spartą šitos naujos bus tarp HD4670 ir HD4830? 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.