(SP)„Inovacijų dienoje“ – raginimai imtis konkrečių veiksmų

Balandžio 28 dieną Vilniuje vyko antrą kartą organizuojama tarptautinė konferencija „Inovacijų diena 2008“. Jos metu verslo, mokslo bei valstybės institucijų atstovai ieškojo prielaidų galinčių paskatinti šalies rinką nuo inovacijų skatinimo strategijų kūrimo pereiti prie realių jų skatinimo veiksmų. „Inovacijų dienos“ konferencijos rengiamos visose Europos šalyse.

„Inovacijos yra gyvybiškai svarbios IT pramonei ir Europos konkurencingumui. „Microsoft“ daug investuoja į tyrimus ir inovacijas visoje Europoje. Investicijos nukreipiamos ten, kur esama aukštos kvalifikacijos ir motyvuotų talentų bei puikios mokslo ir verslo bendradarbiavimo galimybės. Mes žinome, kad nuosekliai investuodami į inovacijas užtikriname palankias sąlygas rinkos aktualijas atitinkančioms naujovėms ir sprendimams kurti", – teigė „Microsoft“ valdybos pirmininkas Europoje Janas Muehlfeitas.

Žinių ekonomikos forumo direktorius Edgaras Leichteris savo pranešime pasisakė už horizontalią ir visas gyvenimo sritis liečiančią valstybės inovacijų politiką. Anot jo, būtinas aktyvesnis visų suinteresuotų pusių bendradarbiavimas inovacijų plėtojime, į šį procesą koordinatoriaus vaidmenyje įtraukiant valstybės institucijas.

„Microsoft Lietuva“ generalinis direktorius Mindaugas Glodas pristatė planus bendradarbiaujant su valstybinėmis bei mokslo institucijomis Lietuvoje steigti „Microsoft“ Inovacijų centrą. Jį numatoma įkurdinti Kauno „Technopolio“ technologijų parke, tiksli centro atidarymo data bus paskelbta rudenį.

Rinkos ekonomikos ekspertai pripažįsta inovacijas viena iš varomųjų ne tik pramonės, bet ir visos valstybės jėgų. Lisabonos strategijoje numatoma, kad siekiant išlaikyti Europos konkurencingumą globalioje rinkoje žemyno šalys mokslo tyrimams turėtų skirti 1 procentą bendrojo vidaus produkto, verslas turėtų skirti dar 2 proc.. Lietuvoje mokslo tyrimams šiuo metu mokslo tyrimams skiriama tris kartus mažiau, apie 0,8 proc. bendrojo vidaus produkto.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.