Samsung pradeda gaminti 7GHz GDDR5 atmintį

Samsung Electronics, bene didžiausias pasaulyje įvairios dinaminės darbinės atminties gamintojas, ketvirtadienį pareiškė, kad pradeda masinę GDDR5 atminties lustų gamyba naudojant 50nm technologinį procesą. Naujasis technologinis procesas leidžia pasiekti aukštesnius dažnius bei sumažinti energijos suvartojimą.

Naujasis GDDR5 atminties lustas nuo šiol leidžia ne tik šiam atminties tipui dirbi 7GHz dažniu, tačiau sumažinti atminties lusto įtampą. Įprastai ji svyruoja tarp 1,425V-1.575V esamuose GDDR5 Samsung atminties lustuose, tačiau, pasak kompanijos, naujieji naudoja 1,35V voltažą. Be to, naujųjų GDDR5 lustų gamyba yra pigesnė: pilnai įdiegus 50nm procesą, ką Samsung ekspertai ir padarė, pasiektas 100% gamybos efektyvumas lyginant su 60nm procesu.

Lustas turės dvilypę pralaidą – jei jungiant procesorių naudojama 256-bitų magistralė, pralaida sieks 224GB/s, o jei 512-bitų magistrale – 448GB/s. Tiesa, neaišku kurios grafinės vaizdo plokštės naudos naujuosius 7GHz GDDR5 lustus, bet pažiūrėjus į tai, kad tiek ATI, grafinis Advanced Micro Devices padalinys, tiek nVidia korporacija jau ruošia naujos kartos aukštos klasės grafinius sprendimus šių metų antrajai pusei, net neabejojame, kad šis Samsung sprendimas bus panaudotas.

13 Komentarai

  1. Crembo parašė:

    O kodėl GDDR yra jau 5, o DDR tik 3? Gal kas gali paaiškinti?

  2. SB parašė:

    Crembo>>>Yra GDDR (Graphics Double Data Rate) 3,4 ir 5.

  3. Vytautas parašė:

    Yra dar ir GDDR2.

  4. UnPunchED parašė:

    Vau, šuolis priekin!

  5. move parašė:

    Na labai gerai , kad pagamino tokius. Kol kas as tik nematau kur tokio daznio ramai bus pilnai panaudojami, nes GPU core frequnce siekia apie 700Mhz (na daugiau maziau).

  6. Crembo parašė:

    SB -> šitą aš žinau, bet koks skirtumas tarp GDDR ir DDR? Kodėl negalima naudot tuos pačius GDDR5 vietoj DDR3/2?

  7. Jordan parašė:

    GPU tai drasiai iki 1000mhz galima jau padaryt, visviena bus papildomas spartos prieaugis iki 30-50% Nusimato gera nauja vaizdo ploksciu serija 😉

  8. Jordan parašė:

    Crembo <- GDDR=DDR

  9. pureass parašė:

    gddr- graphic ddr

  10. inDex parašė:

    OK apsviskit mane kas trugdo panaudoti GDDR atminti ramuosia ?

  11. Crembo parašė:

    Nu aš tą ir noriu paklaust, kodėl negali panaudot GDDR vietoj DDR, jeigu GDDR jau yra 5?

  12. jtd parašė:

    taigi progresas eina palaipsniui,dar neisspaude pakankamai zalio is ddr3, gddr ir ddr gi tas pats,tik vieni grafikoj kiti ramuos

  13. move parašė:

    Na paskirtis tiek DDR, tiek GDDR ta pati, saugoti darbinius duomenis , kurie netelpa CPU (arba GPU) viduje . Kodel nenaudoja galima tik spelioti, bet labiausiai tiketina,kad yra trys priezastys.
    1. Dabartiniai CPU turi integruota atminties kontroleri skirta kazkuriam atminties tipui DDR2 arba DDR3. Nauji phenom2 palaiko abi atminties rusis. Taigi norint naudot GDDR5 reiketu det isorini atminties kontroleri siai atminciai, taip pat reiktu ismastyt jei tai imanoma kaip apeit jau esanti atminties kontroleri, kad programuojant niekas nepasikeistu.
    2. Na ekonomiskai pigiau ko gero yra naudot jau esancias technologijas nauju technologiju diegimas visuomet yra brangus ir technologijos pradzioje brangios.
    3. Gali buti, kad spartos prieaugis nebus toks didelis, o kaina padides zymiai. Juk su dabartiniais phenom 2 cpu spartos prieaugis yra naudojant DD3, bet ne toks didelis, atotrukis nuo DD2, o kaina skiriasi.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.