Samsung pristato naująjį i780 telefoną

Gerai visiems žinomas mobiliųjų telefonų gamintojas „Samsung“ visai neseniai anonsavo naująjį savo produktą skirtą Europos rinkai. Tai sumanusis telefonas (smartphone) SGH-i780,

Naujiena turės pilno dydžio QWERTY tipo klaviatūrą, bei „Windows Mobile 6“ operacinę sistemą. Kadangi telefonas pritaikytas specialiai Europos rinkai, jis gebės dirbti tirjuose GSM dažnio diapazonuose – 900/1800/1900 Mhz, taip pat palaikys WCDMA technologiją 2100 Mhz dažnio diapazone. Priminsiu, kad WCDMA (angl. Wide band Code-Division Multiple Access) – tai 3G ryšio technologija, kuri padidina duomenų perdavimo spartą GSM tinkluose naudojant CDMA protokolą. Įrenginys taip pat turės WiFi, GPRS, EDGE, HSDPA palaikymą bei Bluetooth 2.0 modulį. Sumanusis įrenginys turės integruotą miniUSB jungtį, kurią galėsime naudoti ne tik duomenims iš kompiuterio perkelti, bet ir baterijai krauti.

Telefono ekranas – tai 65 000 spalvų, TFT tipo, lietimui jautrus (touchscreen) „displėjus“ turintis 320×320 pikselių raišką. Žemiau jo, „i780“ gali pasigirti turintis gan netradicinę navigacijos priemonę – optinį „joystick“ tipo valdiklį. Tai yra norint juo naudotis, tereikės paliesti tam tikro dydžio plotą esantį po ekranu – ir jūs jau naršote telefono meniu. Maža to, šis aparatas turės integruotą GPS imtuvą bei 2 GB vidinės telefono atminties, kurią galėsime praplėsti, jau standartu tapusiomis, microSD tipo atminties kortelėmis.


Nors telefonas yra kiek platokas, tačiau tai kompensuoja telefono storis

„Samsung i780“ turės integruotą 2.0 megapikselių fotokamerą su filmavimo galimybe ir blykste. Ką tik „iškeptas“ nuotraukas ar video rinkmenas galėsime peržiūrėti „Windows Mobile 6“ operacinėje sistemoje esančiu Windows Media Player grotuvu ir išsiųsti savo draugams pasinaudodami „Microsoft Outlook“ elektroninio pašto klientu per palaikomus POP/IMAP/SMTP protokolus. Nors telefonas turi 116mm x 61mm x 12.9mm išmatavimus ir sveria 120 gramų, yra nepalyginamai plonas sumanusis telefonas, kurio turėtume net nepajausti kišenėje.

„Samsung SGH-i780“ produkto kaina ir tiksli pasirodymo data kol kas nežinoma, tačiau daugelis telekomunikacijos priemonių naujienų portalų spėja, kad tai įvykti turėtų iki gruodžio 15 dienos.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.