Seagate didina 2,5 colių Savivo diskinių kaupiklių talpą

Lietuvoje gerai žinoma kietųjų diskų gamintoja, bendrovė Seagate, vakar pranešė atnaujinanti mūsų gimtinėje nepardavinėjamos Savivo gaminių linijos produktus. Nors parduotuvių lentynose šių, 2,5 colių dydžio atminties įrenginių rasti nepavyks, tačiau turint internetą – tai tikrai ne bėda.

Na, o dabar apie minėtąjį atnaujinimą – The Savvio 10K.3 įrenginys papildys 2,5 colių dydžio, 10 000 aps./min veikiančių bei SCSI sąsają turinčių kietųjų diskų liniją. Įrenginį sudarys dvi 150 GB dydžio magnetinės plokštės, kurios sudarys bendrą 300 GB kaupiklio dydį. Lyginant su dar visai neseniai buvusiu geriausiu serijos gaminiu The Savivo 10K.2, kurio talpa siekė tik 147 GB, matome, kad naujojo produkto talpa išaugo daugiau nei dvigubai.

Užsisakyti šį kietąjį diską bus galima ir su antrosios kartos SCSI (SAS) sąsaja, kuria duomenis keliauti galės iki 6 Gb/s greičiu.

The Savivo 10K.3 bandomieji variantai jau yra testuojami kompiuterius komplektuojančių įmonių sandėliuose, tad manoma, kad plačiąją vartotojų rinką įrenginiai pasieks jau šių metų antrojoje pusėje. Modeliai taip pat bus pardavinėjami su Seagate’s Full Disk Encryption (FDE) duomenų kodavimo technologija.

Kaip ir būtų galima tikėtis iš verslo klasės diskinio kaupiklio, produktui bus suteikiama penkerių metų garantija bei įspūdingas 1,6 milijonų valandų MTBF reitingas. Taip pat galite pamiršti visus lūkesčius šį kaupiklį „įgrūsti“ į savo nešiojamąjį. Nors įrenginys yra 2,5“ dydžio, jo storis – 15 mm, kai tuo tarpu didžioji dauguma „laptop‘ų“ palaiko iki 9 mm storio siekiančius diskus.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.