Sharp pristatys LCD su saulės baterija

Tuo tarpu, kai net 1,6 milijardo žmonių gyvena vietose, kuriose nėra elektros, kompanija Sharp pagamino televizorių, kurios jam ir nereikia – jis visą energiją gauną iš saulės. Tokį LCD prototipą Sharp planuoja pademonstruoti jau rytoj, Hokaido mieste Japonijoje.

26 colių LCD TV naudoja apie ketvirtadalį energijos ir apie trečdalį mažiau metinės energijos nei tokio pat dydžio CRT TV. Palyginus su dabartiniais LCD TV, ypač mažai energijos reikalaujantis prototipas naudoja trečdaliu mažiau energijos ir puse mažiau metinės energijos negu toks pat LCD televizorius.

Sharp sugebėjus pagaminti tokį ypač nereiklų TV tapo įmanoma jam teikti energiją iš saulės, panaudojus saulės baterijas, kurios yra tokio pat dydžio kaip monitorius. Kompanija taip pat planuoja, kad į rinką šį TV pavyks tiekti kartu su saulės baterijomis.

Toki televizorių būtų galima žiūrėti bet kur, kad ir lauke, kur nėra elektros lizdų, bet turime saulę. Kompanija tikisi, kad žmonės, kurie bando būti ekologiški, perka ekologiškus automobilius, taipogi susidomės šiuo televizoriumi.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.