Straipsnis: Įvykiai po to, kai Yahoo dar kartą atmetė Microsoft pasiūlymą

Kaip ir buvo tikėtasi, niekas ties 44,6 miliardų JAV dolerių pasiūlytos sumos pateikimu nesibaigė ir kova dėl Yahoo perėmimo tęsiasi toliau. Po to, kai kompanijos direktorių taryba atmetė Microsoft pasiūlymą savo nepasitenkinimą šiuo sprendimu, kaip ir žadėjo Microsoft, pradėjo kelti smulkieji kompanijos akcininkai.

Kaip žinia, MS siūlo daug didesnę kainą, nei Yahoo vertė siekia akscijų biržoje, nes visai neseniai ji gerokai krito, tačiau paieškos sistemą valdantys vadovai sakosi, kad kaina neatspindi to, kiek yra verta pati Yahoo paieškos sistema. Smulkieji akcininkai, veikiausiai paveikti Microsoft, sako, kad Yahoo valdininkai tiesiog bijo būti išmesti iš šiltų vietų ir nenori atstovauti jų interesams gauti maksimalias pajamas Vėlgi, prisiminkime Bilo pateiktą ultimatumą – Jei Yahoo ir toliau nesutiks, Microsoft sakosi mažinsią sumą ir pareikalaus, kad akcininkai pašaltinų 10 Yahoo vyriausiųjų tarybos narių, kurie nesutinka su perpirkimu. Atrodo, kai tai darosi realu.

Po šitų įvykių pasigirdo ir keletas pranešimų, bei gandų. Yahoo netikėtai pasirašė bendradarbiavimo sutartį su milžine Google, bei pasakė, kad gali pradėti artimai bendradarbiauti su AOL, kurie ankščiau buvo „paišomi“ kaip Yahoo pirkėjai. Analitikai spėja, kad viskas daroma dėl to, kad būtų pretekstas iš Microsoft prašyti daugiau, nei siūloma dabar.

Pasirodė ir gandai, kurie analitikų laikomi visai įtikinamais. Pasak pranešimų, žiniasklaidos „supermeno“ Ruperto Murdoko (Rupert Murdock) valdoma kompanija News Corp. žada tartis su Microsoft, kad kompanijos už didesnę kainą kartu nusipirktų Yahoo. Žiniasklaida jau įsivaizduoja – ką sugebėtų padaryti Microsfot valdani MSN ir News Corp. valdomas socialinis tinklas MySpace ir čia dar įgrūsta Yahoo paieškos sistema. Tai būtų kažkas neįtikėtino.

Žinoma, kompanijos dar nieko oficialaus nesako, o šaltiniai teigia, kad derybos tik prasidėjo ir sprendimas turėtų būti dar negreitai.

Kaip matome, dėl Yahoo kova vyksta, tai jau galime pavadinti ir visa drama. Toks šurmulys iš dalies yra pelningas pačiai bendrovei – jis gali pritraukti investuotojus, kai jau dabar kalbama apie milijardines sumas, o žiniasklaida teigia, kad Microsoft ir News Corp. konsorciumas gali pasiūlyti dar didesnę kainą.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.