TSMC praneša savo ketvirtojo ketvirčio rezultatus, kalba apie nuostolius

Taivano Puslaidininkių Gamybos Kompanija (angl. TSMC), didžiausias pasaulyje nepriklausomas puslaidininkų ir lustų gamintojas ATI, Atler, Broadcom, Conexant, Marvell, Nvidia ir VIA kompanijoms, visai neseniai pranešė savo ketvirtojo ketvirčio finansinius rezultatus.

Kompanija teigia, kad pajamos jame siekė 64,56 milijardus JAV dolerių, tuo tarpu grynosios pajamos buvo vos 12,45 milijardo dolerių, o tai atitinka 0,48 dolerio per vieną akciją. Ketvirtis, beje, baigėsi praėjusių metų gruodžio 31 dieną.

Žvelgiant į „metai-metai“ rezultatus, pajamos mažėjo 31,2%, o grynosios pajamos bei EPS atitinkamai krito 63,9% ir 62,3%. Lyginant trečiąjį ir ketvirtąjį praėjusių metų ketvirtį, ketvirtajame pajamos krito 30,6%, grynosios pajamos mažėjo apie 60%, o EPS – 59%. Kaip galima numanyti, toks skaudus smukimas, kaip ir kitoms IT kompanijos, yra dėl pasaulinės ekonominės recesijos.

„Globalinė ekonomikos recesija paveikė visus, o ji vis blogėja visų atžvilgiu. Ketvirtasis ketvirtis buvo žemiau mūsų konservatyviausių prognozių, o vartotojų pareikalavimas vis dar mažas. Viskas paprasta – mažėjant paklausai, mūsų klientai priversti agresyviai sumažinti inventoriaus kiekį, o tai akivaizdžiai paveikia ir mūsų finansinius rezultatus, nes nebegauname daug lustų gamybos užsakymų“, – sakė Lora Ho, viceprezidente ir Vyriausioji Finansinė Darbuotoja TSMC kompanijoje.

2 Komentarai

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.