ThruVision sukūrė kamerą, gebančią įžvelgti kas gi yra žmogaus kišenėse

Britų kompanija ThruVision sukūrė kamerą, kuri gali nustatyti daiktus esančius po žmogaus drabužiais, kaip ginklai, narkotikai ar sprogstamosios medžiagos. Ji matys daiktus skleidžiančius Terahertz ar T-rays bangas. Tačiau geriau ar blogiau gali matytis ir žmogaus genitalijos. Ši kamera bus naudojama įpatingo saugumo reikalaujančiuose punktuose, kaip oro uostas, tačiau ateityje toki slapukai gali atsirasti visur, o tas netgi truputėlį baugina. Teroristams ateina sunkūs laikai…

Kamera vadinsis T5000. Ji veiks, nes kiekvienas žmogus ar objektas skleidžia nedidelį kiekį elektromagnetinės radiacijos. Kiekvienas daiktas skleidžia skirtingos signatūros Terahertz bangas, kurios gulasi tarp infaraudonųjų ir mikrobangų ant elektromagnetinio spektro. Tai reiškia, kad kamera fiksuos skirtumą tarp kokaino ir miltų.

Viskas puiku, bet kamera veikia 80 pėdų atstumu, o kas bus kai tokias kameras pradės diegti į miestų gatves, bei areštuos kiekvieną kas vaikšto su narkotikais kišenėse. Kur yra privatumo riba? Ar tai apsaugos žmones, ar jie pasijus lyg gyvenantys policijos nuovadoje?

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.