Topo Centre iPhone pardavinėjami nelegaliai?

Manau ne vienas iš jūsų skaitė tai, kad TeliaSonera grupė gavo išskirtines teises pardavinėti iPhone telefonus Baltijos šalyse. Tiesa, atsirado viena Lietuvos bendrovė, kuri sumanė pagudrauti ir tai yra Topo Centras.

Kaip matote paveikslėliuose, kiekvienas norintis gali įsigyti iPhone už 2199 litus. Tačiau iškart kyla klausimas – kam tada TeliaSonera, jos valdančiai kompanijai Omintel, reikia pasirašyti sutartį su Apple, kad būtų galima pardavinėti iPhone? O gal tai Topo Centras daro nelegaliai? Į mano klausimus atsakė vienas iš Apple Baltic atstovų.

Jis pareiškė, kad Apple požiūriu Topo Centras pardavinėja telefoną nelegaliai, todėl kompanijos atstovybė Lietuvoje yra nutraukusi visus ryšius su jais. Tačiau teisiškai Topo Centras tai gali daryti – jie juos pardavinėti gali, nes turi pirkimo dokumentus, ir viską daro nepažeisdami Lietuvos įstatymų.

Tiesa, visų pirktų telefonų iš Topo Centro Apple atstovybė neaptarnauja, taip pat neteikia jokios pagalbos, o padarius nors vieną atnaujinimą telefonai nebeveiks, nes yra „laužti“.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.