TorrentSpy privalės sumokėti 110 mln. JAV dolerių

Kaip praneša portalai Fudzilla ir CNet, Kalifornijos federalinio teismo nutarimu portalas TorrentySpy privalės sumokėti Holivudo kino studijoms net 110 milijonų JAV dolerių. Holivudas jau dabar džiaugiasi, kad tai didelis laimėjimas prieš torrent tinklą, kuriuo dažniausiai dalijamasi filmais bei televizijos serialais. Autorinių teisių ginėjai šventai tiki, kad gali išgąsdinti ir kitas panašias svetaines, kaip isoHunt ar Mininova.

Nors tinklapis savo veiklą jau sustabdė kovo 24 d., motyvuodamas finansiniais sunkumais bei noru apsaugoti savo vartotojus, ką jau kartą rašėme, tačiau tai leido teismui TorrentSpy priteisti 30 tūkstančiu JAV dolerių už kiekvieną pažeidimą. O suskaičiuota net 3600 nelegaliu filmų ir serialų, tada TorrentSpy turės sumokėti virš 110 mln. JAV dolerių. Sprendime taip pat sakoma, kad visam laikui uždrausta bet kokia portalo veikla.

Vienas iš kino asociacijos prezidentų sako, kad toks teismo sprendimas bus gera pamoka kitiems portalams, kuriuos minėjome pradžioje. Jis pasidžiaugė, kad ši pergalė demonstruoja tai, kad bus neleistina tokia tinklapių veikla. Tiesa, verta prisiminti, kad TorrentSpy byla buvo nagrinėjama du metus, tada likviduoti daugelį torrent portalų tektų labai ilgai. O tokie, kaip kad PirateBay, dažniausiai turi ir kuo atsikirsti. Tuo tarpo kino asociacija grasina bylinėjimusi su autorių teisių savininkais.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.