Toshiba iš paskutiniųjų bando nugalėti Blu-Ray formatą

Tuo tarpu kai Blu-Ray diskų asociacija sakosi esantys lyderiai, HD DVD bando tapti lyderiu pagal pasirašytas sutartis. Taigi HD DVD bando mesti rimtą išūki Blu-Ray su PlayStation 3 priešakyje.

Mes rašėme, kad Wal-Mart planuose nuo lapkričio 2 dienos pardavinėti Toshibos HD-2A HD DVD grotuvus už 199 JAV dolerius. Tai tikrai nustebino ekspertus. Tai yra tiesiog puiku kaina mažas pajamas turintiems pirkėjams.

Tiesa iš pradžių atrodė, kad čia tik Wal-Mart planas, tačiau čia prisidėjo ir Cicuit City, kurie jau prieš Lapkričio mėnesį sumažino HD-A2 grotuvo kainą iki 198 JAV dolerių. Amazon.com taip pat nesnaudė ir sumažino kainą iki 198, taigi klausimas – ar čia neprikišo nagų Toshiba?

Toshibai turinti vieną pigiausių HD DVD grotuvų rinkoje, nežada ties čia apsistoti ir nori įgauti vartotojų pirmenybę HD DVD formatui ir tapti formatų kare vieninteliu žaidėju. Čia irgi viskas aišku – HD DVD turi Paramount ir DreamWorks, kurie išleidžia puikus filmus, tačiau ir Sony turi savo rėmėjų. Čia pasirodo naujas žaidėjas – Kmart, kuris sakosi pardavinėsiąs tik HD DVD grotuvus.

Jodi Sally, vienas iš Toshiba America viceprezidentų, sakė "Home Media Magazine" žurnalui, kad Kmart panoro tapti išskirtiniais HD DVD pardavėjais, nes pardavinės tik Toshibos naujosios kartos grotuvus. Tai juos paskatino padaryti maža HD DVD grotuvų kaina ir tai, kad beveik visi pirkėjai renkasi HD DVD grotuvus, o ne Blu-Ray.

Vis dėl to Blu-Ray stovykla viena koja vis dar bus Kmart, nes čia bus pardavinėjamas PlayStation 3. Jei šnekant apie žaidimų kompiuterius, čia galima įsigyti ir HD DVD priedą Xbox 360 žaidimų kompiuteriui.

Beje, prašnekome apie tai, kad Toshiba prie kainos mažinimo prikišo nagus, tačiau jie tai neigia. Toshiba primena, kad tai vyko pardavėjų iniciatyva. Rinkos ekspertai tuo labai abejoja.

“Kol kas tai nėra oficialu, tačiau mes laimingi labai gerais grotuvų pardavimais. Mes dėkojome Transformers (leidėjas – Paramount) filmui, nes jo išleidimas tik mums leido įgyti pranašumą šiuo metu“, sako J. Sally.

Neaišku kuo viskas pasibaigs. Sony kurto Blu-Ray formato koziris – PlayStation 3. Nors HD DVD formatas nėra įsikūręs žaidimų kompiuteryje, tačiau aktyvūs šios stovyklos veiksmai tik pasako, kad kova bus.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.